Danube Protector 19: Miltarii români, implicați într-un exercițiu naval de anvergură pe Dunăre

Danube Protector 19: Miltarii români, implicați într-un exercițiu naval de anvergură pe Dunăre
foto: Twitter @ MApN

Peste 300 de militari din Constanţa, Brăila şi Tulcea au participat, marţi după-amiază, pe Dunăre, la cea de-a doua etapă a exerciţiului Danube Protector 19, transmite Agerpres.

Scopul acestui exerciţiu este de instruire pentru personalul nou venit în Forţele Navale, dar şi de perfecţionare pentru personalul cu vechime. Un alt scop este de a realiza cooperarea între Forţele Navale şi cele Terestre. Acum 10 zile, pe braţul Chilia, am avut exerciţiul Riverine, la care au participat Forţele Navale şi Poliţia de Frontieră cu cele similare din Ucraina, iar acum putem spune că în această lună am acoperit cu exerciţii cele trei braţe ale Dunării”, a afirmat comandorul Marian Rîșnoveanu, șeful de stat major al Comandamentului Flotilei Fluviale.

Prima etapă din Danube Protector 19 a avut loc la Centrul de instruire, simulare şi evaluare din Constanţa. La exerciţiul de pe Dunăre au participat nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă şi scafandri fluviali, precum şi două grupe de cercetare ale Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti şi ale Regimentului 528 Vlad Ţepeş, potrivit Ministerului Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

În cadrul exerciţiului Danube Protector, la Sulina, miercuri, între orele 15,00 şi 18,00, publicul va putea vizita trei nave militare fluviale, care vor fi acostate pe faleza oraşului.
„Dorim să prezentăm populaţiei civile navele şi tehnica cu care ne instruim. Forţele Navale parcurg un program amplu de modernizare, iar din acest program fac parte şi navele fluviale”, a precizat comandorul Rîşnoveanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`