O mână o spală pe alta: Un om de afaceri a primit apartamente de lux într-un bloc pe care-l voia demolat. Acum nu îl mai vrea demolat 

O mână o spală pe alta: Un om de afaceri a primit apartamente de lux într-un bloc pe care-l voia demolat. Acum nu îl mai vrea demolat 
Sursă foto: Info sud-est

Un om de afaceri a primit un întreg etaj de apartamente de lux în acelaşi bloc a cărui demolare a cerut-o într-o instanţă judecatoarească, se arată într-o analiză Info sud-est.

Blocul respectiv fusese ridicat pe plaja din Mamaia, aparent ilegal, de omul de afaceri Florin Cârstocea. Ulterior construirii lui, omul de afaceri libanez Mohammad Murad i-a cerut demolarea în instanţă invocând probleme de mediu și alte încălcări repetate ale legii. În fapt, motivul real era că blocul fusese contruit lângă un bufet vechi care-i aparţinea lui Mohammad Murad.

Procesul a durat 8 ani.

În cele din urmă, însă, tot omul de afaceri libanez Mohammad Murad a cerut instanţei să nu mai ordone demolarea clădirii. Între timp primise patru apartamente încomplexul de lux, la schimbul bufetuluiabandonat de lângă el.

Chiar şi-aşa, judecătorii din Constanțaau anulat defintiv autorizația de construcție emisă de Primăria Constanța și au dispus demolarea clădirii lui Florin Cârstocea. Clădirea nu a fost demolata nici până acum.

Este vorba de oafacere în care Decebal Făgădău și Radu Mazăre sunt urmăriți penal de DNA pentru emiterea a numai puţin de nouă autorizații de construire. Asta deşi judecătorii stabiliseră, printr-o decizie definitivă, anularea primei autorizații și interzicerea oricărei construcții definitive pe acel teren.

Mai exact cine este Mohammad Murad: de origine libaneză, el ajuns în România la sfârșitul anilor ‘80 ca student la Medicină. Ulterior, a ridicat un imperiu în turismul postdecembrist de pe litoral preluând și reabilitând câteva hoteluri de succes din perioada comunistă. Tot el a introdus în România sistemul de „all-inclusive” și a adus, la mijlocul anilor 2000, moda construirii blocurilor de apartamente în stațiunea Mamaia.

Mai exact cine este Florin Cârstocea: un om de afaceri local, cu o avere estimată la 40 de milioane de euro. El şi-a format relații apropiate cu personaje controversate, precum fostul primar Radu Mazăre, alături de care își serba aniversarea în cluburile de pe plaja din Mamaia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`