Acuzații GRAVE la Spitalul de PSIHIATRIE Brașov. Zeci de pacienți, COBAI într-un studiu de testare a medicamentelor

Acuzații GRAVE la Spitalul de PSIHIATRIE Brașov. Zeci de pacienți, COBAI într-un studiu de testare a medicamentelor
foto: pixabay

Acuzații extrem de grave la Secția de Psihiatrie Vulcan, județul Brașov. Managerul interimar al Spitalului, dr. Nicuşor Bîgiu a declarat că în jur de 30 – 40 de pacienţi ar fi fost folosiţi într-un studiu clinic de testare a unor medicamente.

Acesta a precizat că are unele informaţii despre un studiu clinic ce s-a făcut în urmă cu mai mulţi ani, în 2005 – 2007, sub coordonarea unui medic din spital, scrie monitorulexpres.ro.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Managerul nu a dat nume, însă a precizat că, şi în acest caz, la fel ca în cel care a vizat o delapidare a fondurilor pacienţilor de la Secţia Vulcan, urmează să sesizeze DIICOT şi Parchetul.

„Avem informaţii că unele studii s-ar fi desfăşurat în secţia exterioară de la Vulcan, care nu se pretează la aşa ceva, pentru că acolo vorbim de o populaţie vulnerabilă. Am încercat să aflăm dacă a existat un acord din partea pacienţilor, fiindcă vorbim şi de unii cronici, care poate nu au discernământ şi cum a trecut de Comisia de Etică de la Agenţia Naţională a Medicamentului (în subordinea căreia se află Comisia de Etică în perioada respectivă, n . red). Nu ştiu cine a fost implicat, dacă au fost pacienţi cu discernământ sau fără, dacă şi-au dat acordul sau nu“, a declarat dr. Nicuşor Bîgiu.

DOAMNE, DUMNEZEULE! TEO TRANDAFIR NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT!

Comisia Europeană interzice astfeld e practici pe pacienți vulnerabili, cum sunt cei internați la psihiatrie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`