Un pensionar grec s-a sinucis din cauza datoriilor la bănci: „Sper că nepoţii mei nu vor fi născuţi niciodată în Grecia”

Un pensionar grec s-a sinucis din cauza datoriilor la bănci: „Sper că nepoţii mei nu vor fi născuţi niciodată în Grecia”
Criza economică mai face o victimă în Grecia. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a decis să-şi pună capăt zilelor, explicând într-un bilet de adio că avea datorii la bănci şi la fisc, pe care nu şi le mai...

Criza economică mai face o victimă în Grecia. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a decis să-şi pună capăt zilelor, explicând într-un bilet de adio că avea datorii la bănci şi la fisc, pe care nu şi le mai putea plăti.

Grecia, ţară care în trecut avea una dintre cele mai mici rate de suicid din lume, a cunoscut, în ultimul timp, o creştere alarmantă a numărului de persoane care şi-au luat viaţa. Şi asta după ce Atena a fost lovită de cea mai gravă criză economică din zona euro. Potrivit statisticilor, rata sinuciderilor s-a dublat în ultimul an.

După cazul pensionarului care s-a împuşcat în piaţa publică, încă un om a căzut victimă situaţiei din ţară. Este vorba despre un electrician în vârstă de 61 de ani, tată a doi copii, care a fost găsit mort. În biletul de sinucidere, bărbatul spune că ţara ar putea fi salvată doar de un lider ca fostul prim-ministru britanic, Margaret Thatcher. El a scris că a lucrat întotdeauna din greu, dar că, din nefericire, nu-şi mai poate plăti datoriile.

„Sper că nepoţii mei nu vor fi născuţi niciodată în Grecia, întrucât de acum încolo ea nu va mai fi populată de greci. Cel puţin ei vor cunoaşte o limbă străină, în timp ce greaca va fi eliminată până atunci. Asta dacă nu apare un politician ca Thatcher, pentru a ne aduce pe drumul cel bun, atât pe noi cât şi ţara”, a scris bărbatul în biletul de adio, potrivit Reuters.

Bărbatul a fost găsit mort într-un parc, nu departe de portul Pireu.

Victima lucra ocazional ca electrician, o poveste obişnuită într-o ţară în care o persoană din cinci – şi mai mult de jumătate din tineri – este şomeră.

Luna trecută, un bărbat de 77 de ani s-a împuşcat în piaţa Syntagma din centrul Atenei, în faţa Parlamentului. El a lăsat o notă în care s-a plâns că guvernul „i-a anihilat” speranţa de supravieţuire, adăugând că a hotărât să-şi ia viaţa înainte de a fi obligat să scotocească prin gunoaie după mâncare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`