Liviu Dragnea și copiii săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării în acte de corupție / Fata lui Dragnea, care era stabilită în Los Angeles, s-a întors recent la București (DOCUMENT)

Liviu Dragnea și copiii săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării în acte de corupție / Fata lui Dragnea, care era stabilită în Los Angeles, s-a întors recent la București (DOCUMENT)
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea și copii săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo. Decizia Departamentului de Stat American a fost luată din cauza actelor de corupție în care a fost implicat fostul șef al PSD.

În nota de presă transmisă de Departamentul de Stat american se arată că ”în cazul în care Secretarul de Stat deține informații credibile despre oficiali din executivele străine care au fost implicați în acte de corupție, aceste persoane și rudele cele mai apropiate nu mai sunt eligibile pentru a intra pe teritorul Statelor Unite”.

Astfel, vizați de această decizie sunt și cei doi copii ai lui Liviu Dragnea, Valentin Ștefan și Maria Alexandra, ale căror nume apar, de altfel, și în documentul emis de Departamentul de stat al SUA.

Această decizie transmite un semnal puternic că Statele Unite își mențin angajamentul de a lupta împotriva corupției și de a spijini respectarea statului de drept în România, se mai arată în documentul citat.

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

În acest context, amintim că fiica lui Liviu Dragnea, Maria Alexandra Dragnea, era stabilită la Los Angeles, alături de iubitul său, cântărețul Alexandru Maţaev. Presa mondenă a relatat recent că aceasta s-a întors în România, fiind surprinsă de paparazzi în Capitală.

Foto:spynews.ro

Liviu Dragneaa fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Foto: Liviu Dragnea în drum spre închisoarea Rahova

Amintim, de asemenea, că una dintre cele mai controversate vizite în SUA ale lui Liviu Dragnea a fost cea de la începutul anului 2017, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

Biletul pentru cina la care au participat Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, și unde a fost prezent și Donald Trump, ar fi costat între 500.000 și 1.000.000 de dolari, potrivit unor broșuri ale evenimentului de învestire, publicate de presa americană.

Astfel, numele lui Liviu Dragnea a ajuns într-o anchetă federală americană, potrivit unor documente obținute de Associated Press. Un mare juriu federal din New York îl investighează pe Elliott Broidy, cel mai mare fundraiser republican, pentru a vedea dacă s-a folosit de poziția lui în comitetul de învestire a președintelui Trump ca să încheie afaceri cu lideri străini. Liviu Dragnea și fostul premier Sorin Grindeanu au fost invitați de Elliott Brody la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017. Procurorii suspectează că Brody a făcut acest lucru ca să obțină un contract de peste 200 de milioane de dolari în România, în industria militară și de securitate. Avocații lui Broidy neagă acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`