Fosta judecătoare CCR Simona Maya Teodoroiu a fost numită Agent Guvernamental pentru CEDO

Fosta judecătoare CCR Simona Maya Teodoroiu a fost numită Agent Guvernamental pentru CEDO
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fosta judecătoare CCR Simona Maya Teodoroiu a fost numită de premierul Viorica Dăncilă în funcția de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Decretul a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

În trecut, Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei și a activat în cadrul aparatului de lucru al CSM. În 2015, aceasta a fost numită judectător la Curtea Constituțională, pe locul lăsat liber de Toni Greblă, care a fost nevoit să demisioneze după ce a fost reținut de DNA.

Teodoroiu a fost numită la CCR pentru un rest de mandat de patru ani, perioadă care depășea limita de trei ani, impusă de lege. Maya Teodoriu a fost spijinită însă de social-democratul Florin Iordache, care a eliminat limita de trei ani, notează G4 Media.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

În martie 2018, CCR a eliminat din lege posibilitatea prelungirii mandatului unui judecător peste limita de nouă ani.

Maya Teodoroiu va ocupa acum locul lăsat liber de Viorel Mocanu, care, pe 21 august, a fost eliberat din funcție de Viorica Dăncilă.

Viorel Mocanu a demisionat, la începutul lunii august, din funcția de Agent Guvernamental pentru CEDO după ce DNA a deschis o anchetă în cazul său, acuzându-l că a pledat în favoarea lui Liviu Dragnea și nu a statului român.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:31 - O fetiță de patru luni a rămas blocată în mașină. Părinții nu le-au permis pomperilor să forțeze portiera
13:25 - DNA confirmă: PSD a transformat Casa Unirea într-un instrument de jefuire a banilor publici. PNL-ul lui Iohannis și Ciucă a fost părtaș la deturnarea fondurilor
13:11 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu o joacă tot a la PSD. Decizia PNL a fost aceea că, da, coaliția nu mai există, însă Guvernul își va îndeplini obligațiile asumate de a guverna stabil până după alegeri (VIDEO)
13:04 - Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
13:04 - Condusă de Ursula von der Leyen, Comisia Europeană luptă împotriva deciziei instanței privind transparența în cazul vaccinurilor Covid
12:52 - Marcel Ciolacu: „Noi medicamente pe lista celor gratuite sau compensate, de la 1 noiembrie”. Despre ce este vorba (VIDEO)
12:44 - Brazilia a ridicat interdicția impusă platformei X, după ce Elon Musk a plătit o amendă de 5 milioane de dolari
12:38 - Premierul confirmă că demisionează dacă iese PNL de la guvernare. Marcel Ciolacu, despre acuzațiile liberalilor: Sunt niște lozinci care au funcționat prin anii `92, `96. Putem chema observatori internaționali la alegeri (VIDEO)
12:37 - Care este cel mai înalt vârf muntos din lume? Pe primul loc nu ar fi vârful Everest
12:16 - PNL va discuta în ședința de miercuri și despre posibila ieșire de la guvernare, spune Alexandru Muraru: „În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat” (VIDEO)