Mircea Geoană: Traian Băsescu nu mai domină jocul politic. Funcția în care am fost numit, un prim pas către întoarcerea în PSD

Mircea Geoană: Traian Băsescu nu mai domină jocul politic. Funcția în care am fost numit, un prim pas către întoarcerea în PSD
Foto: ziuaveche.ro

Senatorul independent Mircea Geoană a făcut primii pași către revenirea pe principala scenă a politicii, după ce, marți, a fost numit în fruntea Comisiei de Politică Externă a Senatului, arată Mediafax.

Geoană a ieșit în față cu mai multe declarații, abordând subiectul Traian Băsescu, dar și posibilitatea revenirii sale în rândul social-democraților.

Mircea Geoană a fost numit în funcția mai sus menționată la propunerea liderului de grup al PSD, poziția fiind liberă după plecarea lui Titus Corlățean, care a preluat șefia Ministerului Justiției.

Fostul candidat la președinția României a fost numit cu cu 84 de voturi ”pentru” și 3 ”împotrivă”.

Traian Băsescu, să-și vadă de mandatul lui

Mircea Geoană și-a început declarațiile cu subiectul Traian Băsescu, spunând că șeful statului ar trebui să se preocupe de propriul mandat și să înțeleagă că nu mai domină jocul politic atât de copios ca în trecut.

Preşedintele Băsescu s-a obişnuit să domine mult prea copios scena de politică externă din România, şi aici mă refer şi la relaţia cu Guvernul şi la prim-miniştrii pe care i-a numit, cu excepţia domnului Tăriceanu şi la relaţia cu Parlamentul„, a spus Geoană.

Acesta a adăugat că deși respectă instituția președinției, își dorește ca rolul fiecărei componente a statului român să fie respectat.

Eu sunt dispus să respect instituţia Preşedinţiei României, pentru că este o instituţie importantă a statului român şi suntem de asemenea într-o relaţie de coordonare şi subordonare între Parlament şi Guvernul României. Îmi doresc doar să respectăm rolul fiecărei componente a statului român„, consideră Geoană.

Revenirea în PSD, la distanță mare

În ceea ce privește o posibilă revenire în PSD, Mircea Geoană a declarat că această funcție reprezintă un prim pas către detensionarea relațiilor dintre cele două părți, dar că o revenire este, în acest moment, puțin probabilă.

Fără îndoială este un prim pas spre normalizarea unei relaţii care a fost tensionate şi care a dus la ruptură. Este devreme să vorbim desxpre acest lucru, nu voi ezita să dau sfaturi şi sprijinul meu tuturor celor care îmi vor solicita, fie că este vorba de cei care se află acum la guvernare sau alţi colegi din mediile civice„, a spus senatorul.

Politicianul a pus accentul pe normalizarea relațiilor cu PSD, spunând că nominalizarea din fruntea Comisiei de Politică Externă a Senatului este o dorință expresă în acest sens.

Faptul că am fost solicitat este pe de o parte o dorinţă de a merge spre normalizarea relaţiei dintre mine şi PSD şi dorinţa de a aduce competenţele care sunt la dispoziţie pentru a le pune în slujba intereului naţional„, a încheiat Mircea Geoană.

Vezi AICI mai multe detalii despre numirea lui Mircea Geoană în fruntea Comisiei de Politică Externă a Senatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`