François Hollande a anunțat expulzarea ambasadoarei Siriei la Paris

François Hollande a anunțat expulzarea ambasadoarei Siriei la Paris
Președintele francez Francois Hollande a declarat marti că o va expluza pe ambasadoarea siriana, Lamia Shakkour, în cursul zilei de marti sau miercuri, într-o încercare de a mări presiunea asupra Damascului, pe...

Președintele francez Francois Hollande a declarat marti că o va expluza pe ambasadoarea siriana, Lamia Shakkour, în cursul zilei de marti sau miercuri, într-o încercare de a mări presiunea asupra Damascului, pe fondul violenței creascânde a guvernului Siriei împotriva civililor și opoziției din țara aceasta.

Hollande, în urma unor discuții cu premierul britanic, David Cameron, și Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunțat că s-a decis aplicarea mai multor tactici care să pună presiune asupra Siriei, incluzând expulzarea aceasta, conform Huffington Post. Ambasada Siriei la Paris nu a făcut declarații.

În plus, președintele francez a adăugat că la începutul lunii iulie la Paris va avea loc o întâlnire a “Prietenilor Siriei”, care caută o soluție diplomatică la conflictul dintre guvern și cetăteni în statul sirian.

Mulți dintre opozanții sirieni ai regimului Bashar Assad trăiesc în Franța, Siria fiind în trecut colonie franceză.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, peste 13.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise de la începutul confruntărilor violente din Siria, la mijlocul lunii martie 2011. Deși pe 12 aprilie a intrat în vigoare un acord de încetare a focului, de atunci au murit peste 1.800 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`