Planeta, în pericol! Se revarsă Oceanele! Milioane de oameni sunt direct amenințați

Planeta, în pericol! Se revarsă Oceanele! Milioane de oameni sunt direct amenințați
Sursă foto: hepta.ro

Oceanele lumiiar putea deveni cel mai mare pericol pentru omeniredacă nu se va acţiona pentru stoparea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Rezervele de peşte ar putea să scadă, daunele provocate de cicloane să crească şi 280 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să se mute în alte zone decât cele în care locuiesc acum din cauza creşterii nivelului oceanelor şi mărilor, scrie afp.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Este al patrulea raport special al ONU în decurs de aproape un an. Celelalte trei, care au prezentat de asemenea date alarmante, s-au axat pe obiectivul limitării la 1,5 grade Celsius a încălzirii climei, pe biodiversitate şi pe gestionarea terenurilor şi sistemul alimentar mondial.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Topirea gheţarilor cauzată de încălzirea climei va duce iniţial la un surplus de apă dulce, iar apoi la o situaţie în care va fi prea puţină apă dulce, ceea ce va afecta miliarde de oameni.

În raport se mai arată că în secolul XXII creşterea nivelului mării ar putea depăşi câţiva centimetri pe an, adică aproximativ de 100 de ori mai mult decât în prezent.

Dacă în 2100 creşterea temperaturilor va fi de 2°C, asta ar însemna startul “unei curse înainte” în privinţa creşterii nivelului oceanelor, avertizează Ben Strauss.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră