Facebook lucrează din nou la un smartphone. Compania a recrutat specialiști de la Apple

Facebook lucrează din nou la un smartphone. Compania a recrutat specialiști de la Apple
Foto: Bostonglobe.com

Poate o companie de sofware să-și construiască propriul smartphone? Vom afla în curând, scrie The New York Times, care vorbește despre a treia încercare a Facebook de a produce un telefon inteligent, până anul viitor.

Surse care lucrează deja la acest proiect au declarat, sub protecția anonimatului, că peste 12 angajați ai Apple, care au contribuit la dezvoltarea iPhone și iPad, au fost recrutați de Facebook pentru a pune pe picioare acest proiect.

Este a treia încercare de acest fel a Facebook, care a renunțat la proiectul similar din 2010 după ce și-a dat seama că este mult prea dificil de pus în practică. Iar anul trecut, au apărut informații conform cărora Facebook ar lucra la smartphone-ul ”Buffy” un proiect în parteneriat cu HTC la care s-ar lucra și acum, potrivit surselor menționate.

Motivația Facebook pentru crearea propriului smartphone este clară – compania americană trebuie să găsească surse noi de venit după listarea la bursă și se teme că rămâne în urmă pe promițătoarea piață a terminalelor mobile.

”Mark este îngrijorat că, dacă nu creează un telefon în viitorul aproppiat, Facebook va rămâne o simplă aplicație pe alte platforme mobile”, a declarat unul dintre angajații Facebook.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`