Gabriela Firea, replică pentru Renate Weber în scandalul ridicării maşinilor: „Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimțirii!”

Gabriela Firea, replică pentru Renate Weber în scandalul ridicării maşinilor: Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimțirii!”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a replicat dur după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a cerut Prefectului Capitalei să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului General prin care s-a decis ridicarea de către poliția locală a automobilelor parcate neregulamentar pe străzile Bucureștilor.

”Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că ‘am coborât să-mi iau ţigări’… şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul general şi-a însoţit această postare cu menţiunile: #anticocalari și #antinesimţire.

În solicitarea făcută, Avocatul Poporului susţinea că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi făcută de către poliția locală, ci numai de către polițiștii rutieri.
Conform unei decizii luate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, începând cu 26 august, poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de

Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti vor începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe arterele pe care circulă mijloacele de trasport în comun dar și din fața unităților medicale. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii