EXCLUSIV / Răzvan Cuc, deplasare în secret la Salonic. Luni, ministrul Transporturilor semnează cu turcii de la Alsim Alarko contractul pentru Lotul 1 din Autostrada de Centură a Capitalei. Grecii de la Aktor construiesc lotul 3 (FOTO)

EXCLUSIV / Răzvan Cuc, deplasare în secret la Salonic. Luni, ministrul Transporturilor semnează cu turcii de la Alsim Alarko contractul pentru Lotul 1 din Autostrada de Centură a Capitalei. Grecii de la Aktor construiesc lotul 3 (FOTO)
Foto: Facebook/ Razvan Cuc

EXLUSIV ONLINE / Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat în această săptămână o vizită fulger neanunţată la Salonic. Informaţii ajunse în posesia B1.ro arată cum ministrul s-a îmbarcat într-o cursă aeriană spre Grecia alături de unul din aghiotanţii săi.

B1.ro a aflat pe surse că rezervarea a fost făcută în data de 21 august, de la cabinetul, Ministrului Transporturilor, pentru ziua de 23. Aceste surse au precizat că ministrul s-a întors imediat în aceeaşi noapte, dar, de data aceasta, cu maşina.

B1.ro a încercat să îl contacteze pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a explica această deplasare, dar ministrul nu a răspuns solicitărilor nostre.

Această deplasare vine cu puţin timp înainte ca ministrul Transporturilor să semneze cu turcii de la Alsim Alarko contractului de proiectare și execuție pentru lotul 1 din Autostrada de Centură Bucureşti.

Semnarea contractului va avea loc, luni, la sediul Ministerului Transporturilor.

„Luni, 26 august 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, la ora 10.00, în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, va avea loc semnarea contractului de proiectare și execuție „Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000 – km 100+900” Lotul 1: Sector 1. Km 52+070 – Km 52+770 aferent Centura Nord si Sector 2. Km 52+770 – Km 69+000 aferent Centura Sud”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

Tot constructorul tuc Alsim Alarko a obţinut şi contractul pentru lotul 2 din A0 Sud, în valoare de 751 milioane lei fără TVA.

În schimb, lotul 3 a fost oferit grecilor de Aktor. Aceştia au semnat în au semnat în aprilie contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Asta după ce la finele lunii ianuarie, asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului, după reevaluarea ofertelor.

Proiectarea și construcția acestui lot vor costa, potrivit ofertei, 853,42 milioane de lei, fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene nerambursabile.

În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect al A0 Sud va permite descongestionarea circulației în zona de sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan – European.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reuşit să ia toată atenţia publică în această săptămână după ce a recunoscut că sistemul de „pile, amante, nepoate, nepotisme” căpușează toate companiile din subordinea ministerului pe care îl conduce și afirmă că este nevoie de o restructurare masivă în cadrul acestora.

„Se impune o restructurare masivă în toate companiile din minister. Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor….Managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plus valoare şi o valoare adăugată”, a declarat Răzvan Cuc, marţi seară. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`