PSD se reuneşte în Congresul extraordinar. Se anunţă aproximativ 1.000 de participanţi

PSD se reuneşte în Congresul extraordinar. Se anunţă aproximativ 1.000 de participanţi
Sursă foto: hepta.ro

Partidul Social Democrat (PSD) se reuneşte, sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar, pentru a-și validacandidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului, la el urmând să participe aproximativ 1.000 de delegaţi din organizaţiile teritoriale ale partidului.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat-o peViorica Dăncilă ca preşedinte alPartiduluiși candidatla alegerile prezidenţiale.

Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri (23 august) pentru a se discutaremanierea Guvernului.

Astfel, Ana Birchall a fost revocatădin funcţia de ministrual Justiţiei, în locul ei fiind propusă controversata judecătoareDana Gârbovan. În schimb, Ana Birchall a fost propusă pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

În plus, Mihai Fifor a fost propus pentru Ministerul Afacerilor Interne, în fruntea căruia încă se aflădin poziţia de intermar.

De asemenea, Şerban Constantin Valeca a fost propus pentru Ministerul Educaţiei, iar Iulian Iancu a fost propus pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice.

Nu în ultimul rând, Partidul şi-a stabilit ca obiectiv electoral la alegerile prezidenţiale obţinerea a 25% din voturi.

„Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru. Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru. Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine.

Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă.

Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o – să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini. Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva!”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`