EXCLUSIV / Răspunsul ASE privind demolarea celor trei cămine de pe strada Moxa: ‘În urma expertizării, concluzia a fost ca acestea prezintă clasa de risc seismic RS I’

EXCLUSIV / Răspunsul ASE privind demolarea celor trei cămine de pe strada Moxa: 'În urma expertizării, concluzia a fost ca acestea prezintă clasa de risc seismic RS I'

EXCLUSIV ONLINE / Academia de Studii Economice a decis să organizeze o licitaţie în procedură simplificată pentru demolarea a trei cămine, clădirile A, B şi C de pe strada Moxa. Într-un răspuns dat la solicitarea B1.ro, instituţia precizează că decizia a fost luat pentru că aceste imobile au fost experizate şi prezintă riscat seismic de clasa RS I.

„În urma expertizării celor trei cămine, concluzia a fost că acestea prezintă clasa de risc seismic RS I, iar comisia a recomandat înlocuirea construcţiilor existente cu altele noi”, se arată în răspunsul primit de la ASE.

Instituţia de învăţământ că pe locul rămas liber după demolarea clădirilor „vor fi construite spaţii cu aceeaşi destinaţie – cazare”.

În schimb, ASE nu a confirmat informaţia că atribuirea contractului va fi luată abia în 2020, arătând că este atribuţia exclusivă a Comisiei Naţionale de Investiţii.

„Ridicarea spaţiilor noi, din faza de proiectare până în faza de finalizare a execuţiei spaţiilor, este în atribuţia exclusivă a Comisiei Naţionale de Investiţii. Informaţiile solicitate pot fi obţinute de la dânşii”, a transmis instituţia de învăţământ pentru B1.ro.

ASE a subliniat că demolarea trebuie să înceapă cât mai repede cu putinţă, arătând că procesulde atribuire a lucrărilor de demolare va fi realizat în acest an.

„Cât mai curând posibil. A fost demarat procesul de atribuire a lucrărilor de demolare, care va fi realizat în acest an, sigur, cu respectarea prevederilor legii achiziţiilor publice în vigoare”, precizează instituţia de învăţământ.

Cele trei clădiri care vor fi demolate au o suprafață construită totală de 1.260 mp, criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 878.847 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`