Zeci de oficiali nord-coreeni, morți în ”accidente rutiere”, după negocieri cu Coreea de Sud

Zeci de oficiali nord-coreeni, morți în ”accidente rutiere”, după negocieri cu Coreea de Sud

Treizeci de diplomați nord-coreeni, implicați în negocieri cu Coreea de Sud declarați morți în urma unor ”accidente rutiere”, arată un raport al Amnesty International, citat de The Telegraph.

Potrivit aceluiași raport, pe lângă cei 30, alți 200 de oficiali au fost arestați după schimbarea conducătorului de la Phenian, după moartea lui Kim Jong-il din martie 2012. O parte din aceștia au fost executați, iar alții au fost trimiși în lagăre.

Cei 30 de oficiali declarați morți în accidente rutiere au fost sancționați pentru eșecul în cadrul negocierilor, relația dintre Coreea de Nord și cea de Sud nefiind una fericită în momentul de față.

Potrivit sursei citate, regimul de la Phenian execută adesea oficialii implicați în negocieri, considerați țapii ispășitori vinovați pentru eșecul diplomației, deși ei nu fac altceva decât să ducă la îndeplinire ordinele liderilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta