EXCLUSIV ONLINE / Toate detaliile despre avionul privat cu care pleacă Iohannis în SUA. Editor Boarding Pass: „Confortul de la bord este dedicat pentru pasagerii VIP” (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV ONLINE / Toate detaliile despre avionul privat cu care pleacă Iohannis în SUA. Editor Boarding Pass: Confortul de la bord este dedicat pentru pasagerii VIP (FOTO, VIDEO)
Foto: BoardingPass

EXCLUSIV ONLINE / Preşedintele Klaus Iohannis pleacă luni înStatele Unite unde urmează ca marţi seară să aibă o întrevedere la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump.

Pentru această deplasare, şeful statului a ales un charter privat ce face parte din flota Global Jet. Este vorba de un Gulfstream G550 (OE-IPE) pe care Președintele l-a folosit și în 2017 pentru a se deplasa la Washington.

„Acest avion este, în primul rând, conceput pentru astfel de zbouri. Are o autonomie de peste 6.000 de mile nautice, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a ajunge până în America, ajunge până aproape în Coasta de Vest a Americii şi din Bucureşti. Iar confortul de la bord este dedicat astfel pentru aceşti pasageri, pasagerii VIP sau şefi de stat”, a afirmat Gabriel Bobon, editor la boardingpass.ro, pentru B1.ro.

Cât despre informaţiile că acest avion ar veni din Rusia pentru a prelua delagaţia cu care Iohannis pleacă în Statele Unite, Gabriel Bobon a arătat că avionul este înmatriculat în Austria şi este închiriat des de oameni de afaceri şi alte personalităţi importante.

„Este înmatriculat în Austria, este parte a flotei Global Jet care este o companie care închiriează astfel de avioane către clienţi. Am găsit şi eu informaţii că ar fi deţinute de un rus, dar nu am mai multe detalii, dar înmatricularea este în Austria şi nu sunt sigur care e legătura cu Rusia”, a arătat Gabriel Bobon.

Foto: BoardingPass

Acesta a subliniat că în ciuda dimensiunilor, avionul este special pregătit pentru a asigura tot confortul pe care îl pot cere pasageri precum şefi de stat.

„În ciuda dimensiunii, este ultra confortabil, are scaune care se pot transforma în paturi duble sau paturi pentru o singură persoană. Pot călători maxim 16 persoane şi autonomia este imensă”, a arătat fondatorul BoardingPass.

Foto: BoardingPass

Astfel de curse private au fost folosite şi de premierul Vioarica Dăncilă sau fostul lider PSD, Liviu Dragnea, pentru deplasările externe.

„Au călătorit şi ei cu un avion aproape similar, însă nu ca şi cel pe care l-au ales preşedinte Iohannis şi echipa lui. Viorica Dăncilă a călătorit cu un avion ceva mai mic, închiriat de la o companie din Malta, VistaJet, care deţine o flotă imentă de private jeturi dedicate pasagerilor VIP”, a arătat Gabriel Bobon.

De atlfel, acesta a arătat că modelul închiriat de Iohannis este unul folosit pe scară largă de alte instituţii de vârf din lume.

„Acest tip de avion pe care îl foloseşte acum preşedintele Iohannis se află şi în flota Guvernului polonez care deţine 2 astfel de avioane din iunie 2017, mai sunt folosite de Forţele Aeriene din SUA, Singapore sau Australia”, a arătat Gabriel Bobon.

Un TUR 3D al avionului Gulfstream 550, folosit de Iohannis, poate fi vizualizat AICI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`