EXCLUSIV ONLINE // Bricul Mircea intenționează să plece într-o expediție în jurul lumii, finanțarea urmând a fi obținută prin colectă publică

EXCLUSIV ONLINE // Bricul Mircea intenționează să plece într-o expediție în jurul lumii, finanțarea urmând a fi obținută prin colectă publică
Foto: rfi Vasile Damian

EXCLUSIV ONLINE // Nava școală „Mircea” are planuri mari pentru tinerii cadeți dornici de aventură. Aceștia vor face înconjurul lumii la bordul bricului care de curând a împlinit 80 de ani de activitate. Proiectul a fost lansat acum trei luni și urmează să se desfășoare în perioada 2021 – 2022.

Pentru a finanța acest marș se apelează și la ajutorul celor care vor să sponsorizeze această expediție și în acest sens va fi lansată o colectă publică.

„Este un proiect mai amplu și presupune un studiu foarte atent a ceea ce urmează să facem, în ce porturi să oprim, perioada de plecare, perioada de sosire. Depinde în ce perioadă a anului pleci ca să știi dacă pleci spre est sau pe vest. În 1939 când a fost nava construită, finalizarea s-a făcut prin colectă publică și statul român a plătit în continuare nava. Am considerat că dacă e să ne raportăm la ce a fost nava școală Mircea la început și acum ar fi bine să facem o colectă publică.

Bineînțeles că ministerul și forțele navale vor susține acest marș, dar pentru faptul că este un proiect foarte amplu, care ar presupune să se implice foarte multe forțe și ministere, de la Ministerul de Externe la Ministerul Turismului, Transporturilor, pentru că nava școală nu promovează numai forțele navale, promovează România, tot ce înseamnă România și este un proiect care presupune niște costuri și un sprijin din partea multor instituții. E un mesaj prin care lumea să conștientizeze că există așa ceva. Trebuie să ținem cont de invitațiile pe care le primim, evenimentele care au loc în perioada respectivă, poate să fie un turneu oriunde în lume.” a declarat pentru B1.ro Mircea Târhoacă, comandantul navei școală „Mircea”.

Din 14septembrie nava pleacă într-un marș pe Dunăre pentru a marca primul marș pe care l-a efectuat bricul după ce a fost finalizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`