Klaus Iohannis începe luni vizita de două zile în SUA: Ce subiecte se află pe agenda discuțiilor cu Donald Trump (VIDEO)

Klaus Iohannis începe luni vizita de două zile în SUA: Ce subiecte se află pe agenda discuțiilor cu Donald Trump (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis pleacă, luni, în Statele Unite, la invitaţia oficială a preşedintelui Donald Trump. Liderul român se va afla la Casa Albă pentru a doua oară, după vizita din iunie 2017. Energia, securitatea și parteneriatul strategic dintre SUA și România vor fi principalele teme de discuție.

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA… (GALERIE FOTO)

Vizita din perioada 19-20 august este a doua a preşedintelui României la Casa Albă în doi ani. Iohannis a mai fost la Washington în iunie 2017 şi a fost primul preşedinte român post-decembrist care a susţinut o conferinţă de presă la Casa Albă.

Potrivit Adminstraţiei Prezidenţiale, întrevederea oficială la Casa Albă a preşedintelui României cu omologul american va avea loc marți. Cei doi lideri vor discuta despre întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Președintele României va evidenția, cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic, se arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială. Aspecte legate de NATO, cheltuielile pentru apărare, relația pe energie, relația economică şi vizele pentru SUA se vor afla, din nou, pe agenda discuțiilor.

Vor fi discutate și aspecte legate de înzestrarea forțelor armate române, în principal programul de rachete de interceptare Patriot, realizat de compania americană Raytheon.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Pe de altă parte, România vrea ca SUA să staționeze mai mulți militari americani pe teritoriul țării noatre, ca o garanție de securitate sporită.

În ceea ce priveşte securitatea energetică, România este interesată de o mai mare implicare a SUA în regiunea Mării Negre. Ţara noastră a subliniat această preocupare la Inițiativa celor Trei Mări, la cel de-al treilea summit al acestui format de cooperare, care a avut loc la București, în luna septembrie.

În ceea ce priveşte situaţia Exxon Mobil, în contextul în care compania americană a transmis un avertisment privind ordonanţa de urgenţă 114 şi Legea offshore, preşedintele Iohannis a anunţat că ”există o disponibilitate, la nivel de Guvern, de a repara nişte chestiuni care nu au fost bine gândite”.

Dincolo de cuvinte, vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă, în actualul context socio-politic, capătă ample valenţe.

Vizita lui Klaus Iohannis la Washington are loc la 30 de ani de la căderea comunismului şi la 15 ani de când ţara noastră a devenit membră NATO.

În plus, spun specialiştii în politică externă, este o vizită care dă bine şi în campania electorală, reprezentând o validare pentru şeful satului român.

Președintele Iohannis nu va merge la Washington cu soția sa, Carmen. De asemenea, delegația română nu va cuprinde și o delegație de oameni de afaceri. Cu Iohannis urmează să meargă la Washington cosilierul prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu și consilierul de stat pentru comunicare publică Daniela Bârsan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`