Mecanismul split TVA ar putea deveni opțional, fără ca firmele să mai primească facilități. Actuala formă a sistemului încalcă legislația UE

Mecanismul split TVA ar putea deveni opțional, fără ca firmele să mai primească facilități. Actuala formă a sistemului încalcă legislația UE

Mecanismul split TVA va deveni opţional, dar fără facilităţile acordate firmelor firmelor care optau pentru acest sistem, arată un proiect publicat de Ministerul Finanţelor, potrivit news.ro.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

Măsura vine în contextul în care Comisia Europeană a transmis că actuala formă a mecanismului split TVA încalcă legislația UE. Totuși, Executivul comunitar a avizat solicitarea României ca split TVA să rămână opţional, fără bonificaţii la impozitul pe profit.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

„Ca urmare a scrisorii Comisiei Europene de punere în întârziere în cauza 2017/2180 – având ca obiect incompatibilitatea cu dreptul UE a actualului sistemul de plată defalcată a TVA, s-a decis amendarea OG 23/2017 în vederea implementării unui mecanism opţional de plată defalcată a TVA. Astfel, mecanismul plăţii defalcate a TVA va fi aplicat numai opţional de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, iar beneficiarii acestora nu vor avea obligaţia de a face plata defalcată a TVA, cu excepţia acelora care au optat la rândul lor pentru aplicarea mecanismului”, potrivit Ministerului Finanţelor.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Astfel, persoanele care vor opta pentru aplicarea mecanismului plăţii defalcate a TVA nu vor mai beneficia de reducerea cu 5% a impozitului pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor aferent perioadei în care aplică sistemul.

În prezent, persoanele care aplică opțional mecanismul plăţii defalcate a TVA beneficiază de facilităţile prevăzute de OG 23/2017 numai pentru perioada anterioară intrării în vigoare a noilor dispoziţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră