Dacia Towny, mașina de oraș care va costa 5.000 $ (FOTO)

Foto: Largus.fr

Dacia va lansa o mică mașină de oraș, poziționată imediat sub Sandero, cea mai ieftină din segmentul mini din care face parte. După Lodgy, MPV-ul compact disponibil la mai puțin de 10.000 euro, Dacia continuă ofensiva și va oferi la jumătate din acest preț modelul de oraș Towny, scrie Largus.fr, care a realizat și o reprezentare grafică a mașinii. Dacia Towny, așa cum o numesc jurnaliștii francezi (numele oficial nu este cunoscut), va continua politica automobilelor ieftine și bune inaugurată de Logan, și va costa 5.000 de dolari.

Dacia de oraș ar trebui să apară pe piață în 2014 și va fi un automobil de tip hatchback, cu cinci locuri și tot atâtea uși, cu lungimea de sub patru metri. Towny va rivaliza cu Volkswagen Up!, Citigo Skoda, Seat Mii și chiar Renault Twingo.

Towny va beneficia de o platformă unică, care va sta la baza întregii game Dacia – Logan, Sandero, Duster și Lodgy), potrivit publicației franceze. În privința motorizărilor, se așteaptă cel puțin trei pe benzină, cu puteri de 60, 75 și 90 cai. Mașina low-cost va fi vândută în europa sub sigla Dacia, iar în restul lumii va purta emblema Renault.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`