EXCLUSIV // Poliția din București a lăsat în grija „hoțului” 2 mașini până rezolvă cazul. Între timp automobilele au fost vândute!

EXCLUSIV // Poliția din București a lăsat în grija hoțului 2 mașini până rezolvă cazul. Între timp automobilele au fost vândute!

EXCLUSIV // Un service din Bucuresti a vândut mașinile unui client după ce Poliția i-a lăsat în grijă un Porche și un BMW până la soluționarea unei dispute privind costurile de reparații. A.V.N. a rămas fără mașini pentru că a refuzat condițiile unui service care îi cerea sume fabuloase pentru reparații. Acesta a adus în țară un Porche Panamera și l-a dus la un servicepentru reparații dar când a aflat cât trebuie să plătească a refuzat pentru că i s-a părut prea mult. În loc să îi returneze automobilul service-ul i-a cerut proprietarului să îi plătească 2500 de euro ”reprezentând profitul nerealizat” din reparații.

Clientul meu într-o anumită conjunctură la cunoscut pe S.I.G.și au semnat un proces verbal prin care A.N.S. i-a lăsat acele două mașini pentru reparație. Conform procesului verbal în două săptămâni de zile de la data predării o să i se comunice un cost. În ipoteza în care nu ar fi fost de acord cu acel cost urma să își ia mașinile de acolo. Așa s-a și întâmplat s-a comunicat cost, vorbesc acum concret de Porche, nu a fost de acord și în momentul în care a dorit să ridice mașinile, n-a mai putut, nu i s-a mai permis. A sunat la 112, a venit poliția la fața locului, a spus că nu îl poate ajuta, a formulat o plângere penală care se află încă în lucru la secția 23. ” a declarat pentru b1.ro avocatul Andrei Necea.

De asemenea cand a încercat să recupereze masina Porche, proprietarului i s-a mai cerut și 2500 de euro profit pentru o mașină BMW care fusese reparată la acelasi service contra sumei de 16.500 de euro.

La dosar sunt depuse dovezile cum că a fost cumpărată la licitație din America de către clientul meu și adusă în România. Deci au falsificat inclusiv documentele de proveniență pentru că nu aveau cum altfel să vândă mașina. BMW-ul a fost reparat și s-a trezit că a fost vândut pur și simplu. A plătit reparațiile. Nu știe cui i s-au vândut. Plângerea penală este formulată pentru ambele mașini. ” a explicat avocatul.

Din declarațiile bărbatului reiese că service-ul a lăsat mașina în zăpada câteva săptămâni în luna februarie iar când acesta a cerut ca automobilul să fie dus înăuntru i s-a răspuns că trebuie să plătească chirie.

Cei de la secția 23 au înțeles că trebuie să se deplaseze la fața locului, la acel service din incinta uzinei Faur și să lase în custodie mașina domnului I.G.S.. El nu avea nici un fel de autorizare, pracțic era absolut clandestin. Dosarul este încă pe rol, ne-au informat și de la poliție și chiar personal I.G.S., ne-au informat că mașinile au fost vândute. Clientul meu nu a semnat nici un contract cu absolut nimeni. Din ce am înțeles acolo mai este o chestiune, unchiul acestui individ, este fost polițist la secția 23. El gestionează service-ul de acolo, fost polițist cu un grad destul de mare și el are service acolo. ” a mai spus apărătorul bărbatului păgubit.


Polițiștii de la Secția 23 au acest dosar de mai bine de un an, între timp cele două mașini au fost vândute și proprietarul nu a primit nici un ban și nici nu știe cine sunt cumpărătorii celor două autoturisme. În procesul verbal încheiat pe 27 septembrie 2018 se menționează că proprietarii service-ului nu au dreptul să înstrăineze mașina.

Mi s-a spus că dosarul a fost trasferat de la un polițist la altul și ei au acționat numai când clintul meu a apelat la Ambasada Americii pentru că este și cetățean american. De acolo au făcut niște demersuri. ” spune Andrei Necea.

Redacția B1.ro a trimis o solicitare la Sectia de poliție numărul 23 iar raspunsul răspunsul la solicitarea noastră, dat după câteva săptămâni,se spune că solicitarea a fost trasmisă la Parchetul de pe lângă Judecăroria Sectorului 3 deoarece un dosar penal este deschis în aceasta speță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`