TEHNOLOGIA PENTRU AGRICULTURĂ POATE REDUCE SCHIMBĂRILE CLIMATICE

TEHNOLOGIA PENTRU AGRICULTURĂ POATE REDUCE SCHIMBĂRILE CLIMATICE

O cerere continuă de resurse de către o populație în plină expansiune pune presiune enormă asupra biodiversității planetei noastre, amenințând bunăstarea noastră viitoare și, în cele din urmă, ridicând temperaturile globale. Schimbările climatice persistă drept una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă întreaga planetă în prezent.

În mod ironic, agricultura – principala noastră sursă de hrană și, prin extensie, de viață – este unul dintre cei mai mari contribuitori la schimbările climatice din ultimele decenii, eliminând până la un sfert din emisiile anuale ale gazelor cu efect de seră la nivel mondial. În schimb, agricultura contribuie cu trei procente la produsul intern brut brut mondial, ceea ce indică faptul că agricultura are un grad înalt de emisie a gazelor cu efect de seră.

Implicațiile climatice pentru agricultură sunt notabile și clare. În mod similar, agricultura are consecințe importante asupra climatului global. Contribuabilii importanți la emisiile de gaze cu efect de seră includ curățarea și prelucrarea terenurilor, creșterea animalelor și utilizarea combustibililor fosili pentru echipamente și îngrășăminte.

Cu astfel de premise uluitoare și cu o populație globală care va atinge 9 miliarde până în 2050, este puțin probabil să asistăm la o schimbare în dinamica încălzirii globale, deoarece continuăm să luăm tot mai multe resurse din mediu; soluția vine din eforturi deliberate pentru a proteja ceea ce a mai rămas pe planeta noastră și a combate pagubele care i-au fost deja provocate.

Obstacolul final pentru adaptarea la și atenuarea schimbărilor climatice în agricultură este producerea mai eficientă a alimentelor în condiții mai capricioase de cultivare, obținând în același timp reduceri nete ale emisiilor de gaze cu efect de seră din activitățile de producție și comercializare a alimentelor.

Tehnologiile agricole pot juca un rol central în abordarea acestor provocări fundamentale. Deși majoritatea tehnologiilor au implicații asupra climei, unele sunt deosebit de relevante pentru agricultură și schimbările climatice, în special în țările în curs de dezvoltare; combinele agricole Case IH Axial-Flow® sunt un exemplu în acest fel, fiind concepute pentru a face față cu brio tuturor provocărilor asociate cu schimbările climatice. Rata extraordinară cu care se modifică climatul necesită, de asemenea, o schimbare rapidă și radicală în strategiile de manipulare a agriculturii.

Seria de combine agricole Case IH Axial-Flow cresc productivitatea la recoltare datorită transmisiei îmbunătățite și a numeroaselor dotări standard; aceste combine se ajustează cu ușurime la diverse tipuri de culturi și condiții de câmp pentru a produce cereale de calitate superioară. Legendara tehnologie Case folosește un singur rotor în combinație cu sistemul de curățare Cross-Flow și o capacitate crescută de manipulare a cerealelor, pentru a ajuta agricultorii să colecteze mai multe cereale de înaltă calitate în rezervor. Asfel scade nevoia de a folosi mai multe utilaje pentru diferite tipuri de grâne – combinele Axial-Flow® păstrează calitatea a peste 134 de tipuri de cereale – și de a schimba des combina agricolă necesară. Aceasta este doar o parte din contributia combinelor agricole Case IH Axial-Flow® la reducerea poluării și al impactului asupra mediului agricol.

Seria Case IH Axial-Flow® 250 conduce industria utilajelor de treierat prin fiabilitate și eficiență. Cu transmisie electrică cu acțiune la sol cu 2 viteze, cuve rotative reglabile, design îmbunătățit și sistem de automatizare opțional AFS Harvest Command ™, combinele Axial-Flow sunt proiectate pentru o recoltă de înaltă eficiență. Se reduce astfel consumul de combustibil și timpul petrecut pe câmp.

Din 2006, compania Titan Machinery aduce în România utilajele agricole ale celui mai important producător de combine agricole: Case Agriculture. Vezi aici întreaga ofertă de combine Case Axial-Flow® se îți vor susține eforturle de a proteja mediul înconjurător și a contribui la reducerea producerii gazelor cu efect de seră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră