Președintele Iohannis va fi primit de Donald Trump la Casa Albă. Evenimentul va avea loc pe 20 august (FOTO)

Președintele Iohannis va fi primit de Donald Trump la Casa Albă. Evenimentul va avea loc pe 20 august (FOTO)
foto: Hepta.ro - AdMedia / Michael Reynolds

UPDATE: Administrația Prezidențială a confirmat că președintele Iohannisva efectua, pe 19 şi 20 august, o vizită la Washington, la invitaţia omologului american, Donald Trump.

„Cu prilejul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului strategic puternic şi dinamic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar şi economic. Preşedintele României va evidenţia, şi cu această ocazie, faptul că ţara noastră va continua să fie un partener strategic solid şi un aliat responsabil şi de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre priorităţile politicii externe a României fiind consolidarea relaţiei transatlantice şi a securităţii spaţiului euroatlantic

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, arată Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din SUA, Donald Trump, la Casa Albă, pe 20 august, a anunțat Casa Albă, printr-un comunicat.

Cei doi lideri de stat vor discuta despre provocările de securitate cu care se confruntă România și SUA, dar și despre elaborarea de acorduri comerciale și parteneriate energetice între cele două țări.

Vizita are loc cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prăbușirea comunismului în România, dar și în contextul în care țara noastră a ajuns la al 15-lea an de apartenență la NATO.

„Președintele (n.r. – SUA) așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste aniversări importante cu președintele Iohannis”, conchide comunicatul lansat de Casa Albă.

Este a doua vizită pe care președintele Iohannis o desfășoară la Casa Albă. Primul eveniment de acest gen a avut loc în iunie 2017, tot în mandatul Administrației Trump. La acea vreme, Donald Trump a lăudat România și activitatea președintelui Iohannis, în cadrul declarațiilor comune, întinse pe aproximativ 30 de minute, care au avut loc la Casa Albă lafinalul întrevederii bilaterale. (Detalii AICI)

„Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă.Poporul român şi cel american au foarte multe în comun, relaţia dintre cele două state se întinde de peste un secol, dar azi sărbătorim parteneiratul nostru strategic care a început cu 20 de ani în urmă.Vizita dvs vine într-un moment important, pentru toate naţiunile responsabile din lume”, își începea Trump discursul, la acea vreme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`