EXCLUSIV // SURSE B1.RO: Prima echipă de investigatori a RATAT TOTAL cercetarea la fața locului în cazul Caracal / Criminalist: „Sunt o groază de intoxicări. M-am săturat ca unii să muncească și la TV să apară conspirații”

EXCLUSIV // SURSE B1.RO: Prima echipă de investigatori a RATAT TOTAL cercetarea la fața locului în cazul Caracal / Criminalist: Sunt o groază de intoxicări. M-am săturat ca unii să muncească și la TV să apară conspirații
Inquam Photos / Bogdan Danescu

EXCLUSIV // La mai bine o săptămână de la declanșare, cazul Caracal a luat o nouă turnură săptămâna trecută, când la fața locului a venit o echipă complexă de la București ce a început practic de la zero cercetarea la fața locului. Reporterii B1.ro au stat de vorbă cu mai multe surse apropiate anchetei, care au relatat un lucru revoltător: prima echipă de investigatori a ratat total cercetarea la fața locului, pierzând din vedere într-un mod total neprofesionist o cantitate impresionantă de probe.

Acest lucru reiese și din informațiile oficiale furnizate presei de noua echipă de anchetatori. Practic, de când aceștia au preluat ancheta, aprope că din aceeași zi au început să apară o serie impresionantă de probe noi: urme de sânge în casa suspectului, o multitudine de oase găsite în curtea acestuia, plus o mulțime de alte piste noi în dezvoltarea cazului.

Tensiuni între echipa DIICOT și criminaliști

În acest moment, spun sursele B1.ro, noile probe, care apar zilnic, sunt inventariate și trimise la expertiză, iar acest lucru durează. Spre exemplu, expertiza oaselor găsite durează cel puțin 5 zile, la fel și probele de sânge. Având în vedere acest aspect, surse din anchetă au precizat pentru B1.ro că, deocamdată, nu există nicio probă oficială care să ateste prezența certă a Luiza, prima fata dispărută, în casa suspectului Gheorghe Dincă.

Una din persoanele implicate direct în anchetă, a declarat pentru B1.ro, sub protecția anonimatului, că investigatorii criminaliști nu văd cu ochi buni avalanșa de scenarii vehiculate în media, mai ales că cele mai multe informații nu se confirmă. „Sunt o groază de intoxicări / Eu nu am televizor, dar m-am cam săturat ca unii să munceasca si la televizor să apară nu știu ce conspirații„, a declarat acesta pentru B1.ro.

Alte surse din anchetă confirmă pentru B1.ro tensiunile existente între echipa DIICOT și secția de criminalistică a Parchetului General, aceștia din urmă neînțelegând de ce e necesar ca un caz clar de criminal în serie să fie de competența unei instituții care se ocupă de cu totul altceva.

De altfel, principala ipoteză de lucru a anchetatorilor, în acest moment, este aceea că în acest caz corbim clar despre crimă, cercetarea urmând să stabilească exact câte victime ar avea Dincă la activ. „Lucrurile sunt simple și tragice: Avem un criminal în serie la Caracal„, spune sursa citată pentru B1.ro .Un lucru important, susțin sursele B1.ro, este faptul că anchetatorii pornesc de la premiza că Luiza și Alexandra nu sunt singurele victime ale lui Dincă și continuă să caute indicii în acest sens.

Ancheta va mai dura cel puțin o săptămână

Sursele din anchetă susțin că cercetările vor mai continua cel puțin o săptămână, dar este posibil ca totul să dureze chiar mai bine de 20 de zile, având în vedere complexitatea cazului.

Cazul din Caracal este în acest moment coordonat de DIICOT București. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat, luni, că 217 angajați din instituție sunt implicați în rezolvarea cazului de la Caracal. „Avem în teren 46 de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, 23 de criminalişti de la INC (Institutul Naţional de Criminalistică – n.r.), 26 din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, 27 de la operaţiuni speciale, 19 de la Direcţia de Investigaţii Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj„, a declarat Mihai Fifor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:08 - Hezbollah confirmă moartea liderului Hassan Nasrallah și îl declară martir. Armata libaneză patrulează străzile din Beirut, de frica unor proteste violente. Cabinetul libanez a convocat sesiune de urgență în această seară
14:56 - Actorul Will Ferrell, despre transfobie: „Dacă simți că cei din comunitatea trans sunt o amenințare la adresa sa, s-ar putea să fie din cauză că nu ești sigur pe tine”
14:37 - Fiul reginei Camilla împărtășește detalii despre starea de sănătate a regelui Charles: „Este un bărbat puternic”
14:18 - Tenismena română Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a treia a WTA, după un meci de aproape trei ore
14:10 - Un TIR a intrat într-o casă de pe marginea DN25. Șoferul încerca să evite un cal atunci când a pierdut controlul volanului
13:57 - Hidrologii avertizează că e pericol de viituri în 21 de bazine hidrologice și în cazul râurilor din Dobrogea
13:10 - Proiect USR pentru ca lecțiile de TIC să fie mai atractive. Profesorii vor putea colabora cu experți din industria IT
13:01 - ANM a emis o atenționare meteorologică pentru cea mai mare parte a țării: Averse cu descărcări electrice, vijelii și local chiar și grindină
12:48 - Maggie Smith, omagiată de Regele Charles și premierul britanic Keir Starmer: „O adevărată comoară națională”
12:24 - Iranienii au organizat proteste împotriva Israelului la Teheran: „Mesajul este clar, răzbunare, nu vrem altceva decât răzbunare”