Vladimir Putin avertizează, după ce Tratatul INF a devenit istorie: `Rusia va fi constrânsă să dezvolte rachete similare` / Acordul avea o miză uriașă pentru România și alte state europene

Vladimir Putin avertizează, după ce Tratatul INF a devenit istorie: `Rusia va fi constrânsă să dezvolte rachete similare` / Acordul avea o miză uriașă pentru România și alte state europene
Sursă foto: Hepta.ro

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat, luni, că Rusia „va fi constrânsă” să producă noi rachete cu rază scurtă și medie de acțiune la sol, în condițiile în care SUA s-au retras unilateral din Tratatul privind Forțele nucleare intermediare (INF), potrivit caleaeuropeana.ro.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Acordul INF a fost paraft în anul 1987, între Statele Unite și URSS. Înțelegerea are o miză vitală pentru Europa, dat fiindcă interzicea dezvoltarea de rachete cu rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri. Mijloacele de luptă cu această marjă de acțiune vizează în special Europa, având în vedere că pentru un conflict ipotetic între SUA și URSS ar fi fost nevoie de rachete balistice intercontinentale.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

Așadar, într-o declarație publicată pe site-ul Kremlin-ului, Putin a criticat SUA că prin decizia de a se retrage unilateral din Tratatul INF ”prietenii noștri americani l-au trimis în arhive, transformându-l într-un lucru al trecutului”.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Rusia este obligată să constate cu regret că retragerea unilaterală a SUA, sub un pretext inventat, din Tratatul privind rachetele cu rază medie şi scurtă de acţiune, ceea ce a dus la distrugerea unuia din documentele fundamentale în materie de control al armelor, a complicat în modul cel mai grav situaţia internaţională, a generat riscuri fundamentale pentru toţi. Subliniez, responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat revine în totalitate părţii americane”, a spus președintele Putin.

Vladimir Putin a lansat un apel către SUA, îndemnând la un „dialog serios” pentru a „evita haosul” după încetarea Tratatului INF la 2 august, avertizând împotriva unei „curse nelimitate a înarmărilor”.

„Rusia consideră că este necesar de a relua fără întârziere negocieri depline pentru a asigura securitatea şi stabilitatea strategică. Suntem pregătiţi pentru aceasta. (…) Rusia va fi constrânsă să dezvolte rachete similare”, a mai afirmat Putin.

Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare încheiat în 1987 între SUA și URSS a intrat vineri în istorie, după ce Statele Unite și Rusia și-au anunțat aproape concomitent retragerea din acordul ce prezerva echilibrul strategic în Europa, un deznodământ anticipat în urmă cu șase luni când Washington-ul a anunțat începerea procesului de retragere, acuzând Rusia că a încălcat în ultimii ani acest tratat, mai scrie caleaeuropeana.ro.

SUA și NATO au acuzat Rusia că încalcă flagrant Tratul INF, prin producerea și deținerea rachetei de croazieră 9M729/ SSC-8, despre care Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică spun că este mobilă, dificil de depistat și că poate lovi orice oraș european.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`