CAZUL CARACAL, Poliția se face că lucrează: IPJ Olt, după ce polițiștii din comuna Luizei au amenințat o fată care a raportat o agresiune la 112: Astfel de comportamente NU sunt deloc tolerate

CAZUL CARACAL, Poliția se face că lucrează: IPJ Olt, după ce polițiștii din comuna Luizei au amenințat o fată care a raportat o agresiune la 112: Astfel de comportamente NU sunt deloc tolerate
Foto:Facebook

EXCLUSIV ONLINE // După ce Libertatea a relatat luni un caz revoltător, despre modul în care polițiștii din comuna Dioști au tratat un caz de amenințare extrem de grav, efectuat de un tânăr la adresa unei prietene a Luizei, fata dispărută din cazul Caracal, IPJ Olt susține că face verificări.

A fost dispusă deplasarea la fața locului, la postul de poliție Dioști, a unei echipe de control din cadrul Inspectoratului nostru de poliție și ei vor verifica toate aspectele care au fost sesizate și care au apărut în spațiul public. Iar în funcție de rezultatul verificărilor ce sunt efectuate urmează să se discute și măsurile legale în cazul respectiv” a delarat pentru B1.ro Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Întrucât la nivelul instituției noastre astfel de comportamente nu sunt absolut deloc tolerate, urmează să fie dispuse măsuri drastice în situația în care se adeveresc. Bineînțeles că acestea pot să ajungă până la destituirea din funcție.” a adăugat acesta.

Izabela Biră, prietena Luizei, a sunat de 2 ori la 112 iar polițiștii, care au venit după o oră, au amenințat-o că o amendează pentru că a dat mai multe apeluri deși viața îi era pusă în pericol.

Bărbatul, care o amenințase prin mai multe mesaje că o omoară, a reușit să intre în curtea fetei și l-a lovit pe vărul acesteia cu un par. Tutorele fetei a declarat pentru Libertatea că ”Agenții fac asta pentru că tatăl Izabelei, Mitrică Biră, era profesor și îi ajuta pe oameni să reclame abuzurile poliției”. Tatăl fetei, care a murit, a predat la școala din Dioști timp de 42 de ani și a reclamat de nenumărate ori pe polițiști pentru greșelile grosolane din procesele verbale sau alte documente pe care le semnau. Tutorele fetei crede că acesta a fost ignorată tocmai din această cauză atunci când viața i-a fost pusă în pericol și a aplelat la poliție.

După ce fata a povestit jurnaliștilor de la Libertatea prin ce a trecut Inspectoratul de Poliție Județean Olt s-a autosesizat și a deschis o anchetă în acest sens. Conform publicației citate este vorba despre aceiași polițiști care au dus-o de vorbă pe mama Luizei Melencu și pe bunicul ei, după spusele acestora.

Amintim că atunci când a apelat la poliție bunicul Luizei Melencu a fost ignorat și i s-a spus că fata ar fi plecat cu un „Făt-Frumos”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`