Poliția REFUZĂ în continuare să anunțe data la care Alexandra Măceșanu a fost dată în consemn la frontieră: B1.ro a solicitat informații de la IGPR și Poliția de frontieră încă din 31 iulie

Poliția REFUZĂ în continuare să anunțe data la care Alexandra Măceșanu a fost dată în consemn la frontieră: B1.ro a solicitat informații de la IGPR și Poliția de frontieră încă din 31 iulie

DIICOT a anunțat oficial că rezultatele testelor ADN ale oaselor găsite în curtea lui Gheorghe Dincă arată că acestea sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.

După ce a omorât-o, Dincă ar fi incinerat-o, potrivit ultimelor date din anchetă. Unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, a confirmat pentru B1 TV, vineri seară, că familia a fost înștiințată în privința rezultatelor testelor ADN, chiar de către ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

S-A TERMINAT! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL DUREROS! VIOREL LIS ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP: ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Cu toate acestea, anunțul venit din partea medicilor legiști și confirmat de procurorii DIICOT a fost primit cu suspiciune în spațiul public. În plus, Alexandru Cumpănașu a spus, la rândul său, că are rezerve că nepoata sa ar fi fost arsă în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă și că va cere o expertiză internațională a rămășițelor găsite de anchetatori.

Pe de altă parte, amintim că nici până azi Poliția nu a răspuns solicitării presei cu privire la momentul în care Alexandra Măceșanu a fost dată în consemn la frontieră, în condițiile în care în acest caz a fost vehiculată și ipoteza conform căreia aceasta ar putea fi victima unei rețele de trafic de persoane.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Menționăm că, încă din data de 31 iulie B1.ro a trimis solicitări în acest sens atât la Inspectoratul General al Poliției Române, cât și la Poliția de Frontieră, însă acestea au rămas fără răspuns deocamdată. Probabil solicitări similare au fost făcute și de alți reprezentanți ai presei înainte de data menționată însă, din nou, în spațiul public nu a apărut vreun răspuns din partea autorităților referitor la momentul în care Alexandra Măceșanu a fost dată în consemn la frontieră.

Potrivit legii, polițiștii erau obligați s-o dea repede în consemn la frontieră pe Alexandra Măceșanu. În mod normal, procedura este aceea ca, în momentul deschiderii unui dosar de dispariție, printr-un sistem de alertă special organizat, minorul să fie dat și în consemn la frontieră, ca să nu fie traficat.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

Iar IGPR refuză, până la această, oră să clarifice subiectul. Asta în condițiile în care purtătorul de cuvânt al instituției anunțase zilele trecute că informații în acest sens ar urma să fie făcute publice la 1 august.

De altfel nu este prima dată când, în cazul crimelor de la Caracal, informațiile venite de la autorități sunt contrazise ulterior de dezvăluirile apărute în spațiul public.

Amintim că Poliția a acuzat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) că a dat coordonatele greșite în momentul în care Alexandra era căutată. Ulterior, reprezentanții STS răspuns susținând că aceste informații sunt date de firma de telefonie, nu de Serviciu.

Iar, în cele din urmă, în spațiul public a apărut informația conform căreia Poliţia a apelat inclusiv la interlopi pentru a afla adresa unde a fost dusă Alexandra. Numai că interlopii i-au trimis pe poliţişti pe o pistă falsă, adică la casa unui clan rival, pentru a-şi regla propriile conturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`