Donald Trump mai scapă de un subaltern ‘incomod’. Despre cine e vorba şi cu ce a deranjat (FOTO)

Donald Trump mai scapă de un subaltern 'incomod'. Despre cine e vorba şi cu ce a deranjat (FOTO)
Sursă foto: hepta.ro

Directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii (DNI), Dan Coats, a demisionat din funcţie, adăugându-şi numele pe tot mai-lunga listăa oficialilor care şi-au părăsit funcţiile din cadrul Administraţiei Trump, relatează BBC.

Dan Coats fiind una dintre persoanele ale cărei precizări cu privire la Coreea de Nord l-au deranjat pe preşedintele Donald Trump.

Decizia fostului director a venit după ce Donald Trump anunţase, pe Twitter, că va numi un nou directorul al Serviciilor Naţionale de Informaţii (DNI), dar pe 15 august.

„Sunt bucuros să anunţ că foarte respectatul congresman John Ratcliffe, din Texas, va fi nominalizat de către mine pentru a deveni Directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii. Fost procuror, John vă conduce către şi va inspira măreţie pentru ţara pe care o iubeşte. Dan Coats, actualul director, va părăsi funcţia pe 15 august. Doresc să-i mulţumesc lui Dan pentru marele său serivicu adus ţării noastre”, a precizat Donald Trump în postarea de pe Twitter.

Foto: Dan Coats, directorul serviciilor naţionale de Informaţii (DNI) (sursa foto: hepta.ro)

  • Cu ce l-a deranjat Dan Coats pe Donald Trump

În ianuarie, Dan Coats indicase faptul că este puţin probabil că Coreea de Nord să se denuclearizeze complet şi că, de fapt, şi-a continuat activitatea de dezvoltare a programului nuclear, încălcându-şi astfel promisiunile de denuclearizare.

„Continuăm să apreciem faptul că este puţin probabil că Coreea de Nord să renunţe la toate armele sale nucleare şi la toate mijloacele sale de producţie, chiar dacă încearcă să negocieze o denuclearizare parţială pentru a obţine concesii cheie din partea SUA şi a comunităţii internaţionale”, declarase, în ianuarie, Dan Coats, în cadrul unei audieri din faţa Senatului.

Precizările lui venind pe fondul unei presupuse îmbunătăţiri a relaţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord (sau mai exact, dintre Donald Trump şi Kim Jong-un).

„Chiar am stabilit o relaţie foarte bună”, declara Donald Trump la începutul lunii ianuarie.

Ulterior, şi-a acuzat propriile servicii de informaţii de „naivitate” şi „pasivitate”, indicându-le şi că „poate ar trebuie să se ducă înapoi la școală”.

  • Ce responsabilităţi are directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii (DNI)

Pregăteşte un raport top-secret, ce conţine informaţii colectate de la serviciile de informaţii americane (ex. CIA, NSA, FBI) cu privire la securitatea naţională. Raportul este înmânat preşedintelui SUA în fiecare dimineaţă. El nu are dreptul de a emite ordine.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`