SUA: Curtea Supremă a autorizat Administrația Trump să foloseasă 2,5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului pentru construirea zidului de frontiera cu Mexic

SUA: Curtea Supremă a autorizat Administrația Trump să foloseasă 2,5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului pentru construirea zidului de frontiera cu Mexic
sursă foto: imgflip.com

Curtea Supremă din SUA a autorizat, vineri, utilizarea de către Administrația Trump a 2,5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexic, potrivit defenseromania.ro.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

„Uau! O victorie mare pentru zid. (…) Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat interdicţia unei curţi inferioare”, autorizând continuarea zidului la frontiera sudică, a scris Trump, pe Twitter.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Vestea vine în contextul în care, în luna mai, un judecător federal a blocat provizoriu decizia preşedintelui Donald Trump de a utiliza 2.5 miliard de dolari din fondurile Pentagonului pentru construcţia zidului.

APOCALIPTIC! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA DEZASTRU! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA! CEA MAI CUTREMURĂTOARE PREVESTIRE A MOMENTULUI…

Acest proiect a fost subiectul unei lungi dispute între Administrația Trump și opoziția democrată. Spre exemplu, în iarna trecută, pentru că taberele nu s-au înțeles pe bugetul provizoriu de cheltuieli, administrația federală americană a intrat cel mai mare blocaj din istorie, care a durat 35 de zile. Totuși, pentru a ocoli Congresul din procedura de finanțare, președintele SUA a invocat existența unei „urgențe naționale”, în speranța că va accesa fondul destinat acestor situații.

Pentru majoritatea judecătorilor Curţii Supreme – care a dat câştig de cauză conservatorilor – reclamanţii nu pot contesta atribuirea acestor fonduri deoarece „în acest stadiu, guvernul a făcut suficient dovada” fundamentării argumentelor sale, scrie publicația.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`