Spania: Noi instrucţiuni privind regimul muncitorilor români, valabile până la sfârșitul anului

Spania: Noi instrucţiuni privind regimul muncitorilor români, valabile până la sfârșitul anului
Autoritățile spaniole au emis noi instrucţiuni referitoare la regimul lucrătorilor români şi al membrilor de familie ai acestora, valabile până la 31 decembrie 2012, informează Agerpres. Probabil una din cele...

Autoritățile spaniole au emis noi instrucţiuni referitoare la regimul lucrătorilor români şi al membrilor de familie ai acestora, valabile până la 31 decembrie 2012, informează Agerpres.

Probabil una din cele mai importante prevederi introduse acum este eliminarea obligației unui angajament de întoarcere în ţara de origine la sfârşitul unui contract de muncă pe perioadă determinată.

Noul document subliniază clar statutul membrilor de familie (soţ, soţie, copii până la 21 ani) al lucrătorilor români, atât în cazul celor care au deja drept de muncă, cât şi al celor care sunt nevoiţi să solicite/obţină în prealabil permis de muncă.

O altă clarificare adusă are în vedere membrii de familie de naţionalitate română (soţ, soţie şi copii până în 21 ani sau aflaţi în întreţinere) care vor fi sunt trataţi conform legislaţiei UE aplicabile cetăţenilor comunitari şi nu ca români supuşi restricţiilor impuse anul trecut în data de 22 iulie.

Românii formează cea mai numeroasă comunitatea din cele formate de străinii rezidenţi în Spania.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`