Ludovic Orban, despre intrarea lui Dan Barna în cursa pentru Cotroceni: Orice român care este împotriva PSD îi va acorda votul președintelui Iohannis chiar din primul tur

Ludovic Orban, despre intrarea lui Dan Barna în cursa pentru Cotroceni: Orice român care este împotriva PSD îi va acorda votul președintelui Iohannis chiar din primul tur
Foto: Facebook/ PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că intrarea liderului USR, Dan Barna, în cursa pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului nu va afecta șansele lui Klaus Iohannis de a obține un nou mandat la Palatul Cotroceni, informează G4 Media.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Întrebat dacă reprezentantul USR-PLUS va scădea șansele lui Klaus Iohannis, în condițiile în care electoratele celor doi se suprapun, liderul liberal a răspuns:

”Eu cred că românii au suficient discernământ și că vor merge pe mâna celui mai serios și reprezentativ candidat la peședinție, care este Klaus Iohannis”.
De asemenea, întrebat dacă liberalii vor încerca o coalizare a forțelor din opoziție în vederea turului al doilea al prezidențialelor, Ludovic Orban a răspuns: ”Eu sunt convins că orice român care este împotriva PSD îi va acorda votul președintelui Iohannis chiar din primul tur, de ce să-l dea neapărat din turul 2? Dacă mai sunt unii care nu votează din primul tur, vor vota în turul 2”.

ADIO, CRISTI BORCEA! L-A PĂRĂSIT PENTRU UN PARTENER MAI TÂNĂR! NEBUNIE LA ÎNCHISOARE! IMAGINI INCENDIARE

Președinții USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat duminică, oficial, rezultatele negocierilor dintre cele două partide: Barna va fi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale, în vreme ce Cioloș va viza postul de prim-ministru într-o viitoare guvernare.

”Este rezultatul pe care România îl aștepta. Eu voi ajunge în turul al doilea alături de președintele Klaus Iohannis, reprezentantul PNL. Este posibilitatea unei campanii pozitive despre viitor. Obiectivul Alianței USR – PLUS este să câștige alegerile prezidențiale. Avem o relație foarte bună cu președintele. Pentru Romania va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire să aibă opțiunea în turul doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT! ASTA DA APARIȚIE

Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la preşedinţie al USR-PLUS, iar Dacian Cioloș la poziția de prim-ministru. De altfel, cele două partide au decis să participe împreună la toate alegerile care vor urma în perioada următoare: prezidențiale, locale și parlamentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`