Recalcularea pensiilor: Anunț ȘOC pentru milioane de români! Vezi dacă și tu ești trecut pe lista celor cu pensii mai mari…

Recalcularea pensiilor: Anunț ȘOC pentru milioane de români! Vezi dacă și tu ești trecut pe lista celor cu pensii mai mari...
Sursa: Pixabay

Foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă vor avea pensiile recalculate din oficiu.

BLESTEMUL ELODIEI! BIATA MAGDA CIUMAC! S-A STINS DUPĂ O LUNGĂ ȘI GREA SUFERINȚĂ! IMAGINI HALUCINANTE

Mai exact, este vorba, în total, de aproximativ 100.000 de pensionari.

ADIO, MIHAI CONSTANTINESCU! ‘A PLECAT TÂRZIU, ÎN NOAPTE’! MARA BĂNICĂ A DAT VESTEA TRISTĂ! ULTIMELE IMAGINI

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că recalcularea pensiilor a început încă din 1 octombrie și va dura până pe 30 septembrie 2019.

VESTE PROASTĂ PENTRU KANAL D! TEO TRANDAFIR A FĂCUT ANUNȚUL! VA FI ULTIMA OARĂ

”Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.

Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, a declarat Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, citat de Antena1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`