Rareș Bogdan (PNL), apel către noul Consiliu UE și noua șefă a Comisiei Europene: „România merită să fie în Schengen. Este în interesul securității tuturor”

Rareș Bogdan (PNL), apel către noul Consiliu UE și noua șefă a Comisiei Europene: „România merită să fie în Schengen. Este în interesul securității tuturor”
Foto: facebook.com/Rares.I.Bogdan

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, care conduce delegația română din grupul PPE, a solicitat, miercuri, implicarea președinției finlandeze a Consiliului UE, dar și a Ursulei von der Leyen, proaspăt aleasă la șefia Comisiei Europene, pentru acceptarea României în spațiul Schengen, potrivit caleaeuropeana.ro.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

„Noi, românii, am dovedit pe 26 mai că suntem hotărâți să apărăm valorile statului de drept, dar așteptăm o dovadă clară a Parlamentului că nu am fost mințiți. Am făcut investiții costisitoare, am securizat frontiera de est a Europei, suntem santinela civilizației europene și ni s-a promis clar aderarea la spațiul Schengen, dar am fost amăgiți. România îndeplinește din 2011 condițiile de aderare și cere ferm ceea ce i se cuvine. Euro-sistemul nu își permite creșterea sentimentelor eurosceptice în România. Țineți cont de asta. Populiștii români care mimează valorile statului de drept se folosesc de respingerea aderării la Schengen pentru a ataca Uniunea Europeană. Una spun aici, alta spun la București”, a spus Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European, în timpul unei dezbateri cu prim-ministrul Antti Rinne referitoare la președinția finlandeză a Consiliului UE.

ACESTA A FOST FINALUL! OANA LIS A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

El a explicat că aderarea României la spațiul de liberă circulație este în interesul securității colective, subliniind că românii au demonstrat că merită să fie în Schengen.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Din fericire, intervențiile președintelui României și protestele societății civile au blocat atacurile împotriva justiției. Cer președinției finlandeze, dar și doamnei Ursula von der Leyen, să se implice în rezolvarea acestei probleme. Nu perpetuați nedreptatea făcută poporului român. Românii au avut a treia prezență la vot la euro-alegeri. România merită să fie în Schengen. Este în interesul securității tuturor”, a completat Rareș Bogdan.

Declarația liberalului vine în contextul în care Ursula von der Leyen, candidatul propus de Consiliul European pentru șefia Comisiei Europene, a făcut un apel, marți, la înlăturarea diviziunilor dintre Vestul și Estul UE, cu ocazia primului său discurs în fața plenului Parlamentului European. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`