Ursula von der Leyen a devenit oficial prima femeie din istorie care conduce Comisia Europeană: A fost aleasă de Parlamentul European, la capătul unui vot tranșat la limită

Ursula von der Leyen a devenit oficial prima femeie din istorie care conduce Comisia Europeană: A fost aleasă de Parlamentul European, la capătul unui vot tranșat la limită
Foto: Ursula von der Leyen (sursă: hepta.ro)

Ursula von der Leyen a devenit, marți, prima femeie din istorie care conduce Comisia Europeană, după ce a fost nominalizată de Consiliul European și votată de către Parlamentul European, la capătul unui vot tranșat la limită – 383 de voturi „pentru”, 327 „împotrivă” și 22 de abțineri, potrivit caleaeuropeana.ro.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE… (GALERIE FOTO)

Votul eurodeputaților a avut loc în urma unei dezbateri de peste trei ore între Ursula von der Leyen și noul Parlament European, învestit în 2 iulie 2019. Ar mai fi de menționat că demnitarul german a fost ales în această funcție cu mai puține voturi decât Jean-Claude Juncker în 2014, confirmat președinte al executivului european cu 422 de voturi „pentru”, 250 „împotrivă” și 47 de abțineri.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Publicația notează că, în cadrul dezbaterii sale cu eurodeputații, von der Leyen a promis eforturi pentru consolidarea apărării europene, un salariu minim european, un nou mecanism pentru statul de drept, posibilitatea extinderii Brexit, dar și reforme democratice europene precum crearea dreptului de inițiativă legislativă pentru Parlamentul European sau adoptarea listelor transnaționale pentru alegerile europene.

ACESTA A FOST FINALUL! OANA LIS A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Totodată, von der Leyen a promis acțiuni pentru combaterea efectelor provocate de schimbările climatice, dar și pentru a promova egalitatea de gen, precum și taxarea giganților din domeniul tehnologic.

În acest context, noua șefă a Comisiei Europene a afirmat că, în primele 100 de zile de mandat ca preşedinte al executivului european, va propune o legislaţie prin care Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050.

„M-am născut la Bruxelles și am fost europeană înainte să aflu mai târziu că sunt și germancă și din Saxonia Inferioară. Iată de ce nu există decât un lucru pentru mine: să consolidez o unică Europă”, a spus von der Leyen, în încheierea discursului său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`