Detalii ȘOCANTE în cazul copilului omorât în bătaie de mamă: Psihologul a considerat că e ‘în beneficiul copiilor reintegrarea în familie’ deși femeia era diagnosticată cu retard mintal grav

Detalii ȘOCANTE în cazul copilului omorât în bătaie de mamă: Psihologul a considerat că e 'în beneficiul copiilor reintegrarea în familie' deși femeia era diagnosticată cu retard mintal grav
foto: pixabay

Cazul copilului din Cluj omorât în bătaie de mamă scoate la iveală detalii șocante.

Femeia era în evidența autoritățiilor, fiind diagnosticată cu retard mintal şi tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. Deși a prezentat de-a lungul timpului ideaţie suicidară” psihologul de caz a considerat că e în beneficiul copiilor săi să fie reintegrați în familie, după ce au stat o perioadă în casa unui asistent maternal, precizează Consiliului Județean Cluj, potrivit Hotnews.

ȘOC ÎN TELEVIZIUNE! COVE, PRINS ÎN FAPT CU ANDREEA MARIN! E BOMBA ANULUI

„Documentele ridicate mai relevă faptul că psihologul de caz menţionează faptul că „(mama copilului) este diagnosticată cu retard mintal şi tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. Doamna este încadrată în grad de handicap grav (fără însoţitor). Alte aspecte menţionate: impulsivitate, toleranţă scăzută la frustrare, (…) în trecut a experimentat episoade de incoerenţă, comportament inadecvat/agresiv, ideaţie suicidară”. Cu toate acestea, în condiţiile în care mama copilului a recunoscut că aplica pedepse fizice, psihologul de caz a considerat „că este în beneficiul copiilor reintegrarea lor în familie””, precizează sursa citată.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! LACRIMI PENTRU FUEGO! INIMA A CEDAT! IMAGINI GREU DE PRIVIT (FOTO)

În acest caz, Consiliului Județean Cluj care a dispus, marți, un audit la DGASPC Cluj și sesizarea Avocatului Poporului.

„Analiza preliminară a documentelor ridicate ieri de către Corpul de Control al preşedintelui indică: deficienţe generale de sistem, deficienţe care provin dintr-o legislaţie neclară, excesiv birocratică ce nu analizează în profunzime situaţia copiilor pe tot parcursul evoluţiei cazurilor. Totodată, la acest moment, există şi suspiciuni cu privire la abordarea superficială a interesului superior al copilului de către specialiştii instituţiei în cauză. În ultimii patru ani conducerea DGASPC Cluj a dat deseori dovadă de tratare superficială a cazurilor, analizând hârtii, nu copii. Aceste situaţii au dus la destituirea directorului general în anul 2017. Decizia de destituire a fost atacată, procesul fiind şi acum pe rolul instanţei de judecată”, mai precizează CJ Cluj.

MARIA GHEORGHIU, PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! A ÎNCEPUT AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! VA FI MĂCEL (GALERIE FOTO)

Amintim că un copil de nouă ani a fost găsit mort, în weekendm, în casă. Mama este cea care a dat alarma la 112. Inițial ea a spus că și-a găsit băiatul mort în casă. Ulterior s-a descoperit că acesta a decedat în urma unei bătăi crunte primite chiar de la ea.

Ceilalţi doi copii au fost preluaţi de autorități și duși într-un centru de primire în regim de urgență,unde vor primi consiliere psihologică.

ISPITA A RĂMAS FĂRĂ SUTIEN! DEZMĂȚ TOTAL LA INSULA IUBIRII! CE DECIZIE A LUAT ANTENA 1 (FOTO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră