Carrie Lam, liderul din Hong Kong, dorește o întâlnire cu studenții, în contextul în care orașul a fost marcat de o serie de proteste violente, ca urmare a unui proiect de lege care permite extrădarea către China continentală, potrivit Reuters preluat de news.ro.
TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)
O purtătoare de cuvânt a lui Carrie Lam a declarat că ea „a început să invite persoanele tinere la o întâlnire, inclusiv studenţii şi tinerii care au participat la protestele recente”. Totuși, sindicatul studenților de la Universitatea de Științe și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a refuzat.
INCENDIAR! CE FAC OANA ROMAN ȘI SOȚUL EI CÂND NU-I VEDE NIMENI! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET
„Dialogul trebuie să fie deschis pentru toţi cetăţenii din Hong Kong şi toată lumea trebuie să aibă dreptul de a vorbi”, se arată într-un comunicat al sindicatului, care susține că Lam ar fi cerut o întrevedere cu ușile închise.
LIDIA BUBLE, GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN A PRINS-O ÎN FAPT! AVEM IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE (GALERIE FOTO)
Chiar și așa, purtătoarea de cuvânt a lui Lam a declarat că întâlnirea va fi una „la scară mică şi cu uşile închise” pentru a se asigura „un schimb de opinii sincer şi în profunzime”.
Jordan Pang, unul dintre liderii Sindicatului Studenţilor de la Universitatea din Hong Kong, a declarat că va participa la întâlnire doar dacă guvernul va promite că nu va lansa investigaţii împotriva protestatarilor.
„Nu înţelegem de ce nu a răspuns la cererile oamenilor şi preferă să o facă cu uşile închise. Dorim să întrebăm dacă guvernul chiar doreşte să comunice cu tinerii sau este doar o nouă mişcare de publicitate”, a afirmat el.
Așadar, orașul Hong Kong, care este guvernat sub domnia Chinei, într-o formulă „o țară, două sisteme, este traversat de cele mai ample manifestații din ultimele decenii. Peste un milion de oameni au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de intenția Executivului de a adopta un proiect de lege, care să permită extrădări către China continentală. (Detalii AICI)
În acest context, China a condamnat manifestațiile, reclamându-le drept o „provocare fățișă” la adresa sa. Totuși, oamenii consideră că, dacă ar fi adoptat, actul normativ i-ar permite Beijingului să controleze mai ferm orașul Hong Kong, acolo unde există drepturi și libertăți indezirabile în zona continentală. (Detalii AICI)
Ba mai mult, China a pus protestele pe seama „ideologilor occidentali”, despre care a spus că încearcă să răstoarne orice guvern care nu este pe placul lor. Totuși, Marea Britanie, unul dintre statele acuzate de ingerință, neagă vehement acuzațiile. (Detalii AICI)