Proiect PSD: Copiii majori, obligați să plătească pensie părinților, bunicilor și străbunicilor aflați în dificultate. Refuzul se pedepsește cu închisoarea 

Proiect PSD: Copiii majori, obligați să plătească pensie părinților, bunicilor și străbunicilor aflați în dificultate. Refuzul se pedepsește cu închisoarea 
Foto: Pixabay

Un grup de aleși PSD a depus o inițiativă legislativă potrivit căreia copiii majori, care sunt apți de muncă au obligația de a-și întreține material părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii. Aceștia ar trebui să plătească o pensie, iar cei care refuză riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau o amendă, informează G4 Media.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Astfel, proiectul prevede că acei copii apți de muncă sunt obligați ”să-și întrețină și să-și îngrijească părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material”

Cuantumul pensiei ar urma să fie stabilit de instanța judecătorească, în funcție de starea materială a familiei și nu poate depăși o cincime din venitul net lunar.

LIDIA BUBLE, GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN A PRINS-O ÎN FAPT! AVEM IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE (GALERIE FOTO)

Proiectul mai prevede că bunicii sau străbunicii care nu sunt apți de muncă și necesită sprijin material însă nu pot fi întreținuți de copii, au dreptul la întreținere din partea nepoților majori apți de muncă.

Inițiativa legislativă a fost semnată de 73 de senatori și deputați de la PSD și de unul din partea minorităților.

Potrivit jurnaliștilor de la HotNews, semnatarii inițiativei legislative au încurcat codurile penale atunci când au prevăzut sancțiuni pentru cei care refuză să plătească părinților sau bunicilor pensia de întreținere. Sursa citată notează că parlamentarii se referă la un articol din vechiul Cod penal.

Textul inițiativei legislative poate fi citit AICI

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`