Listarea la bursă a Facebook îl face pe Zuckerberg mai bogat decât fondatorii Google

Listarea la bursă a Facebook îl face pe Zuckerberg mai bogat decât fondatorii Google
Foto: believe-or-not.blogspot.com

Listarea la bursa Wall Street a Facebook, cea mai scumpă din istoria companiilor IT, s-a încheiat joi seară, transformându-l pe Mark Zuckerberg în una dintre cele mai bogate persoane de pe Pământ. Fondatorul Facebook, în vârstă de 28 de ani, este acum, conform Bloomberg, pe poziția 29 în topul bogaților planetei. Facebook a adunat 16 miliarde dolari din oferta publică inițială de joi seară, după ce a vândut 421,2 milioane acţiuni la preţul de 38 de dolari pe titlu, compania valorând acum 104 miliarde dolari.

La acest preț, cele 503,6 milioane de acțiuni ale lui Zuckerberg valorează 19,1 miliarde dolari, iar în total averea fondatorului Facebook este estimată acum la 30 miliarde dolari. Astfel, Zuckerberg a ajuns mai bogat decât fondatorii Google – Sergey Brin și Larry Page, potrivit Indexului Miliardarilor al Bloomberg.

”Zuckerberg nu se gândește la averea sa”, a spus, pe 17 mai, David Kirkpatrick, autorul cărții “Efectul Facebook”, o istorie a companiei. ”Este un succes imens pentru toată lumea. Nu poți privi altfel acest lucru”.

Afacerea Facebook a luat startul în 2004 în camera de cămin a lui Zukerberg (pe atunci în vârstă de 19 ani), din campusul Universității Harvard. Acum, Facebook are peste 900 de milioane utilizatori lunar și a generat un profit de 3,7 miliarde dolari în 2011.

Valoarea totală de 104,2 miliarde dolari a Facebook mărește și averile celorlalți trei co-fondatori ai companiei. Dustin Moskovitz, în vârstă de 27 de ani, colegul de cameră de la Harvard al lui Zuckerberg are acum o avere de 5,1 miliarde dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)