Raed Arafat: Refuzul spitalelor de a primi pacienţi – o problemă majoră. Există un Ordin de ministru ce prevede că lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului

Raed Arafat: Refuzul spitalelor de a primi pacienţi - o problemă majoră. Există un Ordin de ministru ce prevede că lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului
Foto: Raed Arafat / Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că există un Ordin de ministru din anul 2006 care prevede clar că „lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului dacă acolo este şansa lui de a-i fi salvată viaţa”.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri cu care ne confruntăm este refuzul pacienţilor de către spitale. Este una dintre problemele majore şi una dintre problemele care trebuie să fie rezolvate urgent, pentru că orice medic de gardă, simplu, poate să spună: ‘nu primesc un bolnav’, când el este ultima şansă a bolnavului şi pentru acest lucru trebuie găsită soluţie. Nu numai la Bucureşti, vedem acest lucru la Cluj, vedem la Târgu Mureş, vedem acest lucru şi în alte centre”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

Acesta a mai precizat că una dintre probleme este că unele aeroporturi se închid noaptea, iar deseori ROMATSA refuză deschiderea pentru o misiune medicală: „Există multe localităţi cu aeroport lângă ele. Una dintre problemele cu care ne confruntăm este că multe dintre aceste aeroporturi se închid seara, iar problema majoră este că de multe ori ROMATSA refuză să vină să deschidă aeroportul pentru o misiune medicală. Nu toţi, unele zone. (…) Dacă vrem să folosim acest sistem trebuie să ajungem să fim clari că deschiderea unui aeroport mic pentru urgenţă medicală trebuie să fie obligatorie, nu după capul angajatului. Se întâmplă o dată pe săptămână, se întâmplă o dată la două săptămâni, nu poţi să spui: ‘nu pot să deschid aeroportul, că să vină avionul să ia pacientul”.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`