Noi militari arestați în Turcia pentru presupuse legături cu rețeaua Gullen: Clericul musulman este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de puci din 2016

Noi militari arestați în Turcia pentru presupuse legături cu rețeaua Gullen: Clericul musulman este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de puci din 2016
sursa foto: Recep Tayyip Erdoğan/Facebook

Autoritățile din Turcia au ordonat arestarea a încă 82 de cadre militare, care sunt suspectate că ar avea legături cu rețeaua Gullen, acuzată de Ankara că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată din 2016, anunță Anadolu, marți, potrivit Reuters.

SUPER ECLIPSA! FENOMENUL APOCALIPTIC ANUNȚAT DE APOSTOLI! URGIA LOVEȘTE PESTE CÂTEVA ZILE (IMAGINI DE INFARCT)

Ankara îl acuză pe clericul Fethullah Gulen, aflat în SUA în exil autoimpus încă din 1999, că s-ar afla în spatele tentativei de puci din 2016. Totuși, predicatorul neagă orice fel de implicare în evenimente.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Acestea fiind spuse, poliția caută 42 de suspecți în provincia turcă Izmir, dar desfășoară proceduri similare în alte 17 orașe. Autoritățile bănuiesc că suspecții ar fi fost contactați de membri din rețeaua Gullen. Ceilalți 40 de suspecți, printre care și militari activi, sunt căutați în Konya, dar căutările se desfășoară și în alte 25 de localități.

INCENDIAR! CE FAC OANA ROMAN ȘI SOȚUL EI CÂND NU-I VEDE NIMENI! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET

La aproape trei ani distanță de tentativa de lovitură de stat, peste 77.000 de oameni au fost trimiși la închisoare și își așteaptă sentința finală, în timp ce alți 150.000 din zona militară, dar și din alte sectoare au fost demiși sau suspendați din funcții. Operațiuni ample de acest gen se desfășoară, în continuare.

Activiștii din zona libertăților civile, precum și partenerii occidentali ai Turciei critică arestările, acuzându-l pe Erdogan că se folosește de această chestiune pentru a distruge orice fel de disidență.

Guvernul a explicat că aceste măsuri sunt necesare dată fiind amenințarea cu care se confruntă Turcia, și a jurat să elimine complet rețeaua Gullen din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`