Ședința plenului CSM, amânată iar din lipsa cvorumului: „Este a treia ședință la care aproape aceeași membri nu dau curs” / Numirea Adinei Florea în fruntea Secției Speciale rămâne în aer

Ședința plenului CSM, amânată iar din lipsa cvorumului: „Este a treia ședință la care aproape aceeași membri nu dau curs” / Numirea Adinei Florea în fruntea Secției Speciale rămâne în aer
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturiide luni dimineață nu a mai avut loc din lipsa cvorumului, dat fiindcă șase membri au lipsit, astfel că Adina Florea nu poate fi numită șefa Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, potrivit g4media.ro.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

„Nu putem să deschidem ședința plenului deoarece nici de această dată nu s-a întrunit forumul. Este îngrijorător, este a treia ședință la care aproape aceiași membri nu dau curs”, a declarat Lia Savonea, președintele CSM, care a și convocat ședința pentru luni dimineață.

SUPER ECLIPSA! FENOMENUL APOCALIPTIC ANUNȚAT DE APOSTOLI! URGIA LOVEȘTE PESTE CÂTEVA ZILE (IMAGINI DE INFARCT)

Judecătoarea Andreea Chiș, membru CSM, a reclamat faptul că nu există o previzibilitate a datelor și orelor la care sunt fixate ședințele. Ba mai mult, membrii forului nu au o previzibilitate a ordinii de zi.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

„Nu avem o previzibilitate a datelor și orelor ședințelor. Nu avem o previzibilitate a ordinei de zi. SIIJ nu este o urgență. S-a dovedit o urgență de data asta. Înainte de ședință, doamna ministru ne-a confirmat că raportul GRECO va fi confirmat în curând. O săptămână nu are cum să împieteze activitatea acestei secții”, a spus Andreea Chiș.

Lia Savonea a mai spus că „astăzi a sosit aceeași scrisoare din partea acelorași membri prin care se cere scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor pentru se dezbate rapoartele Comisiei de la Veneția și GRECO. Nu cred că e corect pentru colegii care se regăsesc pe ordinea de zi, nu e corect pentru eforturile de recrutare a magistraților. Este știut că 246 de candidați așteaptă să se deruleze ultima probă pentru admiterea în magistratura, sunt doua săptămâni de când plenul refuza sa se întrunească in cvorumul cerut de lege. E regretabil, este cazul sa ne cerem scuze. Totodată, SIIJ se confruntă cu probleme de personal. Este o imposibilitate obiectivă de a satisface nevoile acestei unități de parchet”.

Înaintea ședinței CSM, președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a spus că dacă raportul GRECO recomandă desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ), ar trebui să existe ”discuții serioase”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul