Twitter, măsuri aspre împotriva politicienilor care îi încalcă regulile! Donald Trump, printre cei pasibili de sancțiuni

Twitter, măsuri aspre împotriva politicienilor care îi încalcă regulile! Donald Trump, printre cei pasibili de sancțiuni

Twitter a decis, joi, să ia măsuri mai aspre împotriva postărilor lansate de responsabili politici care îi încalcă regulile, iar noile prevederi ar putea fi aplicate chiar și împotriva președintelui american Donald Trump, informează AFP preluată de Agerpres.

LACRIMI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! I-AU DESPICAT BURTA! IMAGINI GREU DE PRIVIT! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Tweet-urile respective vor fi precedate de un mesaj care va explica că acestea contravin regulilor reţelei sociale, dar că sunt totuşi difuzate în ‘interesul marelui public’, detaliază Twitter.

PANICĂ LA PRO TV! EMOȚII PENTRU CELEBRUL CABRAL! S-A ÎNTÂMPLAT LA MARE! SALVATORII AU INTERVENIT DE URGENȚĂ

‘Participarea la dezbaterea publică include oferirea posibilităţii ca fiecare să vorbească despre subiecte care îl preocupă; acest lucru poate fi deosebit de important atunci când este vorba despre responsabili guvernamentali sau politici’, explică Twitter.

DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! S-A STINS DIN VIAȚĂ LA DOAR 49 DE ANI! MAREA STEA A PLECAT LA CERURI (FOTO)

‘Prin poziţia lor, aceşti responsabili au o influenţă enormă şi spun câteodată lucruri ce pot fi considerate controversate sau invită la dezbatere şi la discuţie’, adaugă reţeaua socială.

De asemenea, ‘există anumite cazuri în care este în interesul publicului de a avea acces la anumite tweet-uri, chiar şi atunci când, în mod normal, ele contravin regulilor noastre. În aceste ocazii foarte rare, vom plasa un avertisment, un ecran pe care va trebui da clic înainte de a vedea tweet-ul, pentru a aduce context şi claritate’.

Pe lângă acest avertisment, Twitter prevede să le ofere tweet-urilor respective mai puţină vizibilitate pe reţeaua socială, astfel încât nu vor putea apărea în modurile programate pentru a cenzura conţinuturile cu caracter sensibil.

Noua regulă li se va aplica responsabililor guvernamentali, aleşilor şi candidaţilor într-un scrutin electoral sau la un post guvernamental, ale căror conturi au peste 100.000 de abonaţi. Va trebui, se asemenea, ca respectivul cont să fie certificat de Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`