O rețea internațională de traficanți de ființe umane, destructurată: Arestări numeroase în România, Franța și Marea Britanie

O rețea internațională de traficanți de ființe umane, destructurată: Arestări numeroase în România, Franța și Marea Britanie
sursă foto: aljazeera.com

Un număr de 17 persoane au fost arestate în România, Franța și Marea Britanie, în cadrul unei anchete asupra unei rețele de traficanți de ființe umane, potrivit AFP preluată de Agerpres.

INCENDIAR! ANDREEA ESCA, ÎN STARE DE ȘOC DUPĂ VIZITA LA GINECOLOG! VEZI REPEDE CE SE ASCUNDE DE FAPT ÎN BURTICA VEDETEI (GALERIE FOTO)

Anunțul a fost făcut de poliția franceză, iar investigația vizează, așadar, traficanții care operau în special în nordul Franţei pentru a transporta migranţi spre Marea Britanie. Ancheta a fost demarată în 22 august 2018, după o „succesiune de interceptări” ale unor şoferi de tiruri de origine română care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu „migranți ascunși în mașinile lor”.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV?! A RECUNOSCUT TOT PE PATUL DE SUFERINȚĂ! E DE NERECUNOSCUT

Potrivit anchetei, „sub acoperirea unor societăţi de transport româneşti cu implicarea conducătorilor lor”, şoferii „îi transportau pe candidaţii la exil din porturile” de pe litoralul nordic al Franţei, din Belgia şi Olanda.

PANICĂ ÎN SHOWBIZ! ȘTEFAN BĂNICĂ JR A PĂȚIT-O GRAV! S-A ÎNTÂMPLAT LA VOLAN! IMAGINI CUTREMURĂTOARE

Sub conducerea justiţiei franceze, „ancheta a început printr-o cooperare internaţională cu sprijinul Europol şi Eurojust”.

Potrivit anchetatorilor, „migranţii călătoreau ascunşi în remorcă, în cabina şoferului sau sub paravântul de pe cabină”, precum şi în containere dinspre Belgia.

Potrivit acestui mod de operare, „migranţi în număr de peste zece uneori erau «stocaţi» timp de mai multe ore, alteori chiar zile”, înainte de a fi încărcaţi pe o navă pentru un „transport pe cale maritimă până în portul Hull”, în Anglia.

În mai multe rânduri, „intervenţia echipelor de salvare” a fost necesară de a acorda „asistenţă ocupanţilor containerelor aflaţi în pericol”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră