Maia Morgenstern a primit ‘FIRMANUL de la ÎNALTA POARTĂ’: Municipalitatea solicită oficial tăierea cu 500.000 de lei a bugetului Teatrului Evreiesc, în contextul falimentului nedeclarat al Primăriei Capitalei

Maia Morgenstern a primit 'FIRMANUL de la ÎNALTA POARTĂ': Municipalitatea solicită oficial tăierea cu 500.000 de lei a bugetului Teatrului Evreiesc, în contextul falimentului nedeclarat al Primăriei Capitalei
Foto: Inquam Photos / George Calin

Falimentul nedeclarat” al Primăriei Capitalei începe să facă victime, iar printre acestea se numără, mai nou, instituțiile culturale din București.

Marea actriță Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, a publicat, joi, un email prin care Municipalitatea i-a cerut să prezinte o propunere de reducere cu 500.000 de lei a bugetului instituției culturale pe care o conduce.

În email se arată că data-limită pentru propunerea de tăiere a bugetului e chiar… joi, 20 iunie.

În caz contrar, Direcția Generală Economică (DGE) din cadrul Primăriei Capitalei va „reduce aleatoriu” suma respectivă, potrivit documentului.

Firman. Am primit firman de la Înalta Poartă….
…că de nu …unde vă stau picioarele, vă va sta și capul. Eram fascinată în școală de formula(rea) asta. Dar….Trebuie să ai curaj! O dăm anonimă
„, a scris Maia Morgenstern, în postarea în care atașează documentul primit de la Municipalitate.

Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite , Administratorului Public si D.G.E. si ținând cont de execuția bugetului local al Municipiului Bucuresti la data prezenta, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentați propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 in forma tabelara conform clasificației bugetare, cu suma de 500.000 lei.

In cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu.
Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda.

Avem rugămintea sa ne confirmați primirea acestui e-mail și să ne transmiteți un număr de înregistrare„, se arată în emailul primit de marea actriță.

Recent, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Bucureștiul se află în faliment nedeclarat. Edilul susţine că nu mai poate asigura funcționalitatea Capitalei și că situația a fost deja comunicată premierului Viorica Dăncilă.

Faptul că Municipalitatea a început să taie din bugetele instituțiilor de cultură pare, însă, cu atât mai surprinzător cu cât artiștii bucureșteni au fost în permanență un vector de promovare pentru primarul Capitalei. Edilul a premiat constant artiștii, oamenii de cultură și sportivii, acordându-le inclusiv titlul de cetățean de onoare.

Spre exemplu, actorul Alexandru Arșinel a fost premiat de Gabriela Firea, care i-a acordat titlul de cetățean de onoare cu ocazia Galei Premiilor Municipiului București pentru Artă și Cultură, în ianuarie 2018.

Inclusiv Maia Morgenstern a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei. Firea i l-a acordat într-o ceremonie la Teatrul Odeon, în decembrie 2018.

Grăitor este și cazul Simonei Halep, care, după ce a câștigat titlul la Roland Garros, a primit „Cheia Oraşului Bucureşti” şi o diplomă de excelenţă din partea aceluiași primar, în cadrul unei ceremonii organizate la Arena Naţională, care s-a terminat însă prost pentru Gabriela Firea, aceasta fiind huiduită de suporteri.

Problemele financiare ale Primăriei Capitalei sunt vizibile și în cazul Clubului Sportiv Municipal București (CSM). Sportivii nu și-au mai primit salariile din luna februarie, iar Municipalitatea a tăiat din bugetul clubului (Detalii AICI).

Maia Morgenstern a primit ‘FIRMANUL de la ÎNALTA POARTĂ’: Municipalitatea solicită oficial tăierea cu 500.000 de lei a bugetului Teatrului Evreiesc, în contextul falimentului nedeclarat al Primăriei Capitalei

Urmăriți B1TV.ro și pe
`