Aerul condiționat, o necesitate cu multe efecte negative: Vezi sfaturi și reguli de utilizare

Aerul condiționat, o necesitate cu multe efecte negative: Vezi sfaturi și reguli de utilizare

Mare atenţie la modul în care folosiţi aparatele de aer condiţionat. Dacă nu sunt înlocuite sau igienizate corespunzător pot fi sursa unor infecţii extrem de grave. Un nou studiu arată că acestea pot favoriza chiar şi îngrăşarea, pentru că organismul nu mai depune efort ca să ajungă la temperatura optimă.

Stafilococul auriu patoge şi candida sunt doar două dintre ciupercile care se ascund în aparatele de aer condiţionat. Cel mai adesea, acestea proliferează în cadrul altor boli, iar o eventuală infecţie poate duce chiar la septicemie

Boala se manifestă prin dureri la nivel muscular şi abdominal, febră uşoară şi tuse uscată. Uneori, apar probleme respiratorii iar în cazuri grave se poate ajunge la apariţia pneumoniei. Pentru a evita complicaţiile, producătorii vă recomandă să curăţaţi filtrele la începutul fiecarui sezon de folosire intensa, adică de doua ori pe an.

„La fel cum la o maşină mergi şi faci revizia tehnică periodică, la fel şi la aerele condiţionate se face curăţarea filtrelor.  Important este ca ele să fie setate întotdeauna, indiferent de vreme, între 22 şi 24 de grade”, explică Ștefan Toma, director al unui magazin de electrocasnice.

Cel mai nou studiu arată că aceste aparate pot favoriza şi îngrăşarea prin modificarea transpiraţiei.  „Când este cald afară transpiri , pierzi licide. Dacă nici nu compensezi atunci poţi să slăbeşti 300, 400 de grame , deci poţi scade în greutate”, spune medicul specialist pneumolog Magda Ciobanu.

În plus, specialiştii afirmă că persoanele care se expun o perioadă îndelungată la sistemele de climatizare au o imunitate scăzută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)