Președintele Traian Băsescu a luat act de demisia lui Ioan Mang și a semnat decretul pentru interimatul lui Liviu Pop la Educație

Președintele Traian Băsescu a luat act de demisia lui Ioan Mang și a semnat decretul pentru interimatul lui Liviu Pop la Educație
Foto: dcnews.ro

Președintele Traian Băsescu a luat act de demisia lui Ioan Mang din fruntea Ministerului Educației și a semnat decretul privind asigurarea interimatului de către Liviu Pop, informează Administrația Prezidențială.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 15 mai a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Mang, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, și se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, președintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 15 mai a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, ca ministru interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului„, arată sursa citată.

Ioan Mang și-a prezentat, marți, demisia din fruntea Ministerului Educației, în urma scandalului privind acuzațiile de plagiat.

Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria.

Mang a precizat că nu și-a dat demisia de la început ”pentru că atunci am crezut că totul este un atac politic, dar că se va opri atunci când sunt sesizate comisiile care se ocupă de acest lucru.

Interimatul până la numirea unui nou ministru va fi asigurat de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Ponta trebuie să numească un nou ministru în termen de 45 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`