​CANICULA poate face mult rău! 10 sfaturi să ne protejăm copiii de caniculă

​CANICULA poate face mult rău! 10 sfaturi să ne protejăm copiii de caniculă
Foto: pixabay.com

Vara isi face de cap. E greu si pentru adulti, dar mai ales pentru copii sa faca fata unor temperaturi foarte ridicate. Oriunde te-ai ascunde, canicula te pandeste si e foarte greu sa te racoresti macar putin. Pana si casa se transforma intr-un cuptor iar contactul cu frigiderul te face brusc sa regreti ca nu esti un aliment care sa stea confortabil pe rafturile sale.

Iata ce putem face pentru a ne ajuta copiii sa treaca cu bine peste orele si zilele de canicula.

1. Racoriti casa
Tineti geamurile deschise pe timpul noptii si inchideti-le de cum rasare soarele. Pe timpul zilei, trageti storurile daca aveti, daca nu jaluzelele sau draperiile. Astfel puteti reduce cu pana la 15 grade temperatura din camera.

2. Beti lichide
Apa trebuie sa fie tot timpul la indemana. Pentru adulti este recomandat sa nu consume bauturi cu cofeina pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.

3. Lasati copiii sa adoarma mai tarziu
Pentru ca sunt in vacanta, lasati copiii sa se duca la culcare mai tarziu. Va prinde astfel dormind orele racoroase ale diminetii.

Citește continuarea articolului pe SFATULPARINTILOR.RO.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul