Veste mare pentru mame: Se dau BANI de la stat. Ce prevede un nou proiect de lege

Veste mare pentru mame: Se dau BANI de la stat. Ce prevede un nou proiect de lege

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată, iar un parlamentar liberal a depus la Parlament Pachetul legislativ pentru Natalitate, menit să încurajeze familiile tinere din România să devină părinți, anunță EVZ.ro. Tinerele mame ar putea primi astfel 150 de euro pe lună pentru copil, dar ar putea apărea în România și bănci de Lapte Matern!

Criza demografică este una dintre cele mai severe provocări pe termen mediu şi lung cu care se confruntă România. În anul 2018 am înregistrat un minim istoric în privinţa copiilor născuţi în ţară în ultima jumătate de secol, fenomen care trebuie văzut cumulativ cu numărul mare de tineri care emigrează”, a afirmat Ovidiu Raeţchi, printr-un comunicat de presă remis, duminică.

Raeţchi susține că pe acest fond, piaţa forţei de muncă şi sistemele de pensii şi de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul