Cum i-a împăcat Teodorovici pe primarii nemulțumiți de bugete. Robert Negoiță: Sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară (VIDEO)

Cum i-a împăcat Teodorovici pe primarii nemulțumiți de bugete. Robert Negoiță: Sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară (VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și mai mulți primari au discutat marți despre problemele cu bugetele pe care le au administrațiile locale. La final, Robert Negoiță, primarului Sectorului 3, a susținut că au ajuns la o soluție: sumele pe care primăriile le-au pierdut în primele trei luni ale anului vor fi primite la rectificarea bugetară.

”Să lăsăm trecutul cum a fost. Acum avem un angajament din partea doamnei Dăncilă și a domnului Teodorovici că sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară. E un pas înainte. Avem o promisiune, să sperăm că va fi respectată. Un alt aspect: atâta vreme cât cotele au fost atât de modificate în ultimii doi ani, am insistat ca aceste cote pe care le avem să fie trecute nu doar în Legea bugetului de stat, cât și în Legea finanțelor publice locale”, a declarat primarul Sectorului 3.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Dăncilă și Teodorovici nu-și respectă promisiunea, Negoiță a răspuns: ”sincer, diferența dintre noi, oamenii, și restul vietăților, e că noi avem cuvânt. Dacă nici pe ăsta nu-l mai avem, nu mai e nicio diferență. Eu am credința că suntem cu toții oameni”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La rândul său, ministrul Eugen Teodorovici a explicat cum de s-a ajuns în această situație: ”În discuție s-a spus clar că ar fi bine pentru toate comunitățile locale din România ca acel indicator în relația cu partea locală să fie stipulat clar într-o prevedere legală, pentru ca localul să știe ce urmează în 2020, mai ales că e un an sensibil, cu alegeri. Legat de cifrele pe acest an, eu am plecat în Parlament cu o propunere de buget care nu a avut în vedete lunile ianuarie și februarie. Apoi a fost discuția în martie și s-a întârziat promulgarea bugetului. S-a convenit acum că sumele pe aceste luni trebuie returnate, lucru care se va întâmpla”.

Discuția a avut loc după ce primarii s-au plâns iar că stau prost cu bugetele din cauza modului în care s-a constituit bugetul de stat pe 2019. Ei s-au plâns că au primit mult prea puțini bani, iar Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, chiar a susținut că Bucureștiul e în faliment nedeclarat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`