Schimbare bombă în noul Cod Rutier: De azi se ridică toate maşinile! Cum te poţi apăra

Schimbare bombă în noul Cod Rutier: De azi se ridică toate maşinile! Cum te poţi apăra
Sursă foto: Pixabay / Kirk Fisher

Mai mulţi români stabiliţi în Italia au avut parte o surpriză neplăcută, după modificarea Codului Rutier din Peninsulă. Mai precis, aceștia s-au trezit cu maşinile ridicate sau cu amenzi usturătoare după ce noua legislație a intrat în vigoare.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! IONUȚ DOLĂNESCU A FĂCUT ANUNȚUL: S-A ÎNTÂMPLAT CHIAR ÎN ZORII ZILEI…

Noul Cod Rutier prevede că persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile le este interzis să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, informează libertatea.ro.

BOMBA BOMBELOR: CRISTIAN POMOHACI, CUPLAT CU UN POLIȚIST! TOTUL A FOST DEZVĂLUIT CHIAR ÎN SALA DE JUDECATĂ

Pentru a explica modificările Codului Rutier italian, în ceea ce privește circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate, Ambasada României din Italia a publicat pe Facebook o serie de clarificări privind noua legislație și cum îi poate afecta aceasta pe români.

„Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro și 2.848 euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, a transmis Ambasada României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card